Pompierii atentioneaza! Butelia nu se verifica cu flacara ci cu spuma de sapun! Ghid de folosire corespunzatoare a buteliilor!

Explozia unei butelii de aragaz poate avea, deseori, urmări catastrofale. În afara distrugerii de bunuri, în explozie mor oameni care fie manevrează greşit butelia, fie au ghinionul de a se afla în preajma acestora. Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea al judeţului Constanţa face câteva recomandări şi oferă sfaturi utile pentru folosirea corectă a acestora:

Nu utilizaţi buteliile fără regulatoare de presiune, cu regulatoare desigilate, defecte sau reparate de unităţi care nu aparţin întreprinderii distribuitoare;

Nu utilizaţi buteliile în altă poziţie decât în cea verticală;

Nu încălziţi buteliile cu apă caldă, cu abur sau cu flacără, pentru mărirea presiunii gazului din acestea;

Nu amplasaţi buteliile lângă sursele de căldură sau sub acţiunea directă a razelor solare;

Nu spălaţi buteliile în lichide corozive (sodă, leşie etc).

ESTE STRICT INTERZIS A EFECTUA VERIFICAREA ETANŞEITĂŢII CU FLACĂRĂ DESCHISĂ, ACEASTA PUTÂND CONDUCE LA ACCIDENTE GRAVE.La schimbarea buteliei şi ori de câte ori se fac manipulări la vreunul din racorduri, se va verifica în mod obligatoriu etanşeitatea instalaţiei, cu spumă de apă şi săpun.

Se recomanda  cetăţenilor să nu apeleze la umplerea buteliilor cu gaz auto de la staţiile GPL, întrucât acestea nu sunt verificate din punct de vedere al etanşeităţii!

sursa adevarul.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published.