Notice: WP_Scripts::localize was called incorrectly. The $l10n parameter must be an array. To pass arbitrary data to scripts, use the wp_add_inline_script() function instead. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 5.7.0.) in /home/realitat/public_html/wp-includes/functions.php on line 5663

Țara care a interzis prin lege scuipatul în spațiul public.

Scuipatul în spațiul public este interzis prin lege în Kârgâzstan. Amenda se poate ridica uneori până la o treime din salariul mediu.

Radio Europa Liberă a realizat un videoreportaj pe marginea acestui subiect. Materialul începe cu un bărbat care scuipă nervos la porțile Casei Albe din Bișkek, capitala Kârgâzstanului.

Gestul l-ar putea costa pe kârgâz 80 de dolari, o sumă usturătoare raportată la salariile mici din țară, subliniază RFE/RL.

„Acesta este un bir adus actualilor și foștilor birocrați care fură din avutul nostru și au îngropat țara în datorii”, spune bărbatul în filmare.

„Amenda pe scuipat” a intrat în vigoare începând de la 1 ianuarie 2019 și a atras sute de critici pe rețelele de socializare.

Legea este rezultatul campaniei „Fără scuipat”, începută în urmă cu doi ani ca inițiativă cetățenească.

„Interdicția de a scuipa? Și ce-ar trebui să facem, să umblăm cu pungi după noi?”, se întreabă un bătrân.

Alții sunt însă de acord cu măsura legislativă. „Oamenii scuipă peste tot. Călcăm în flegme și putem lua vreo boală. Sunt de acord cu această amendă”, spune o altă tânără intervievată pe stradă.

sursa: digi24.ro