Două TIR-uri s-au ciocnit şi au blocat total circulaţia auto pe autostrada A1

Acccident grav pe autostrada Deva – Sibiu, în zona localităţii Sălişte. Un sens de circulaţie este blocat după ce două TIR-uri s-au ciocnit.

UPDATE 12.40 Traficul a fost şi pe sensul Sebeş – Sibiu, la ieşirea din Sălişte, km. 270 – DN 1 – intrare Ocna, km. 254. Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că circulaţia pe ambele căi de rulare ale autostrăzii A1 Sibiu – Sebeş este întreruptă, după ce la kilometrul 264 (între localităţile Cristian şi Sălişte, judeţul Sibiu) a avut loc un accident rutier în care au fost implicate două TIR-uri. Unul dintre ele a rupt glisiera metalică mediană şi a pătruns pe sensul opus, unde s-a izbit de celălalt vehicul. În urma impactului, o persoană a fost rănită.

Accidentul de pe A1 a avut loc la km 264 la ieşirea din tunel, spre Sibiu. Unul dintre cele două autotrenuri a derapat şi a traversat zona dintre cele două sensuri de ciruclaţie, rupând parapeţii, după care s-a ciocnit cu un alt autotren care circula din sens opus.

  Sensul de circulaţie Sibiu – Deva este blocat total. Şoferii care se ăndreaptă spre Sebeş sunt îndemaţi să părăsească autostrada la nodul rutier Sibiu vest şi să continue deplasarea pe DN1.

Potrivit IPJ Sibiu, şoferul unuia dintre cele două TIR-uri, ce circula spre Sibiu, a intrat în coliziune cu glisiera mediană, a pătruns pe contrasens şi a acroşat alt TIR, ce circula regulamentar din sens opus. O persoană a fost rănită. Pe sensul Sebeş-Sibiu, circulaţia se desfăşoară restricţionat pe banda 1 şi banda de urgenţă.  

  Pe sensul Sibiu – Sebeş, traficul este deviat de la km 254, ieşirea spre Ocna Sibiului, direcţionat DN1 – Sălişte. Reprezentanţii CNAIR au precizat pe pagina oficială de pe Facebook a companiei că ”în momentul accidentului carosabilul a fost negru, zăpada de pe carosabil care se vede în imagine s-a depus ulterior”.    

Sursa:adevarul