O companie britanica vine pe piata cu un Mini clasic electric

Proiectul Swind E Classic Mini se va vinde in 100 de exemplare

Disponibil intr-o editie limitata la numai 100 de exemplare, proiectul Swind E Classic Mini este comercializat la preturi incepand de la 79.000 de lire sterline.

Arata ca un oricare alt Mini clasic, insa acest exemplar de culoare rosie este unul dintre acele automobile vechi pline de tehnologie noua. Opera unei companii britanice, modelul in cauza difera de majoritatea celorlalte proiecte de tip restomod prin faptul ca va fi produs in serie.

Numai 100 de exemplare vor vedea, ce este drept, lumina zilei, fiecare urmand a veni cu un pret de vanzare de 79.000 de lire sterline inainte de optionale. Printre echipamentele care vor creste nota de plata se numara inclusiv servodirectia, aerul conditionat sau navigatia prin satelit.

Swind E Classic Mini
Swind E Classic Mini

Incarcarea rapida, plafonul retractabil din material textil ori vopseaua custom vor fi la randul lor oferite contracost. De cealalta parte, echiparea standard cuprinde tapiterie din piele, porturi USB si, nu in ultimul rand, incalzire pentru parbriz, luneta, plus scaune, dupa cum spunea si anterior.

Sub capota, proiectul Swind E Classic Mini combina un motor electric de 110 CP cu o baterie de 24 kWh, formula care asigura urmatoarele performante: acceleratie de la 0 la 100 km/h in putin peste 9.0 secunde, viteza maxima de aproximativ 130 km/h si autonomie totala de pana la 200 km.

Potrivit companiei britanice aflate in spatele acestui automobil, inlocuirea motorizarii pe benzina cu sistemul de propulsie anterior mentionat se traduce printr-un plus de 80 de kilograme, astfel ca greutatea modelului vechi plin de tehnologie noua a crescut pana la 720 de kilograme.

Totodata, operatiunea cu pricina a facut ca modelul din cazul de fata sa aiba o distributie a maselor de 57 / 43 (fata de 68 / 32, raportul originalului), un alt beneficiu al conversiei respectivei avand legatura cu capacitatea de incarcare a portbagajului – care e mai mare acum cu 200 de litri.

sursa: 4tuning.ro