Accident cu victime, din cauza unui semn de circulaţie vandalizat. Ştergerea unei dungi a schimbat radical sensul indicatorului

Ghinion pentru o tânără de 27 de ani din comuna buzoiană Brădeanu. În timp ce conducea pe drumul judeţean 203C, în weekend, a avut neşansa să provoace un accident rutier. A intrat într-o intersecţie, derutata de un semn de  circulaţie care peste noapte s-a transformat dintr-unul care semnifica sfârşitul drumului cu prioritate, într-unul care arată că ai prioritate de trecere.

  Nefericitul eveniment s-a produs la intersecţia drumurilor DJ 203C si DJ 203I, în apropiere de localitatea Scutelnici.   

Tânăra şoferiţă, ce se afla la volanul unui autoturism Opel, se deplasa dinspre satul Mitropolia către Scutelnici, însă derutata de semnul de circulaţie nu a mai observat si Stopul care o obliga să oprească la intersecţia dintre cele două drumuri.  

Autoturismul acesteia a intrat în coliziune cu un autoturism Fiat, la volanul căruia se afla un bărbat din Bucureşti, care circula regulamentar, pe drumul (DJ 203I) dinspre oraşul Pogoanele.

  În urma impactului, cele două autoturisme au fost avariate, pasagerii lor suferind multiple fracturi. O femeie aflată pe scaunul din dreapta şoferului autoturismului Fiat, a primit îngrijiri medicale, fiind internată la acest moment la un spital din capitală.   

Şoferiţa găsită vinovată de poliţişti a suferit o fractură la un deget şi multiple contuzii în zona abdominală.  

Deşi poliţiştii au stabilit cu certitudine ca vinovată pentru producerea acestui accident este şoferiţa din Mitropolia, pentru neacordare de prioritate, soţul acesteia susţine că vinovat este în primul rând administratorul drumului.  

Şoferiţa a fost derutată de indicatorul rutier, căruia cineva i-a dezlipit banda neagra, transformându-l astfel într-unul ce anunţa ca urmează un sector de drum cu prioritate.  

De altfel mai multi şoferi care au trecut prin zonă au fost si ei surprinşi de apariţia acestui indicator rutier, afirmând ca nu este normal ca pe lângă un semn ce anunţă că există un drum cu prioritate, la câţiva metri sa apară si semnul STOP.  

”Săptămâna trecută nu era acest indicator aici, nu stiu cum a aparut acum… Dacă nu eşti atent aici, chiar poti sa o patesti. Este un semn care se contrazice cu celalalt”, a declarat un şofer din Bucureşti, surprins de transformarea peste noapte a acestui indicator rutier.  

În urma evenimentului rutier, poliţiştii au deschis un dosar penal de vătămare corporala din culpă, continuând cercetările în vederea stabilirii cu exactitate a cauzelor producerii accidentului. Sensul indicatorului a fost schimbat radical după deteriorarea lui de către indivizi iresponsabili.

Video aici

Sursa:adevarul