Ocazie rară !! Poti vedea vioara la care a cântat George Enescu !! Vezi când !!

Violonistul Gabriel Croitoru şi pianistul Horia Mihail pleacă pentru a patra oară la drum prin localitaţi rurale şi câteva oraşe din România, în perioada 22 octombrie – 3 noiembrie, în cadrul turneului “Vioara lui George Enescu”.

Inspiraţi de exemplul lui George Enescu care, la vremea sa, a mers cu vioara Guarneri del Gesu, datată 1730, pe front, în spitale, în sate, acolo unde cei mai mulţi aveau nevoie de muzică şi rareori aveau parte de ea, violonistul Gabriel Croitoru şi pianistul Horia Mihail pleacă pentru a patra oară la drum prin localitaţi rurale şi câteva oraşe din România, informează un comunicat remis MEDIAFAX.

Turneul “Vioara lui George Enescu” este organizat de Radio România, prin Centrul Cultural Media, şi are loc în perioada 22 octombrie – 3 noiembrie. Violonistul Gabriel Croitoru are privilegiul de a cânta pe vioara Guarneri del Gesu pe care a cântat George Enescu (instrument pus la dispoziţie şi aflându-se în patrimoniul Muzeului Naţional “George Enescu”), iar Horia Mihail va cânta pe un pian electric ce va călători alături de instrumentişti.

Sursa:mediafax

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *