Un inventator a traversat Canalul Mânecii pe flyboard

Inventatorul francez Franky Zapata a scris istorie weekendul trecut, reușind o performanță demnă de cărțile lui Jules Verne. „Omul zburător” a traversat Canalul Mânecii, levitând pe un flyboard creat chiar de el.

Duminică, 4 august, francezul Franky Zapata a devenit primul om din istorie care să traverseze Canalul Mânecii pe un flyboard. Inventată chiar de el, placa zburătoare se înalță de la sol cu ajutorul a cinci motoare cu reacție, alimentate cu combustibil pe care utilizatorul trebuie să-l poarte într-un rucsac.

În vârstă de 40 de ani, fostul campion mondial la Jet Ski a decolat de pe plaja din Sangatte (Franța) și în numai 22 de minute a aterziat în Dover (Anglia), pe celălalt mal al Canalului Mânecii. Distanța străbătută este de aproximativ 35 km, francezul susținând că a atins pe alocuri viteze de până la 177 km/h.

Totuși, așa-numitul Flyboard Air are o autonomie de circa 10 minute, astfel că Franky Zapata a trebuit să facă un popas în mijlocul apei, pe o platformă, pentru a-și alimenta placa.

Potrivit publicației The Guardian, inventatorul francez plănuiește să dezvolte în continuare flyboard-ul, pentru a permite zborul la altitudine mai mare. În plus, Franky Zapata visează să producă și o mașină zburătoare.

Video aici

Sursa:auto-blid