Un japonez a platit 7.5 milioane de dolari pentru a avea in garaj 5 masini identice

Tetsumi Shinchi, un om de afaceri japonez si colectionar auto, a scos din buzunar peste 7 milioane de dolari pentru a intra in posesia ultimelor cinci exemplare Fenyr Super Sport Launch Edition.

Despre Fenyr Super Sport am vorbit pentru prima data in anul 2015, atunci cand modelele cu acelasi nume au fost lansate de compania W Motors in cadrul Salonului Auto de la Dubai, Emiratele Arabe Unite.

In cazul in care va aduceti aminte de discutiile de la lansarea acestui model, oficialii companiei vorbeau initial despre o editie limitata care va cuprinde un numar de doar 25 de exemplare.

Modelul Fenyr Super Sport a fost primit cu entuziasm de pasioantii auto din intreaga lume, drept pentru care oficialii celor de la W Motors au decis in cele din urma sa produca un numar de 100 de unitati in total!

Totodata, oficialii companiei W Motors au anuntat inca de la acea vreme ca 10 unitati dintre cele 100 vor purta denumirea de Launch Edition. Practic, vorbim despre o editie speciala a unei serii limitate!

Asadar, valoarea primelor 10 unitati produse de cei de la W Motors era una extrem de ridicata pentru colectionarii si pasionatii auto cu dare de mana din toate colturile lumii, nu putini fiind cei interesati sa aiba in garajul propriu un astfel de automobil produs in editie limitata.

Ei bine, putem intelege ca orice colectionar auto isi doreste sa aiba o masina care este produsa intr-un numar extrem de mic de exemplare, insa astazi vorbim despre un caz special.

Omul de afaceri japonez Tetsumi Shinchi, cunoscut colectionar auto, si-a dorit sa cumpere ultimele 5 din cele 10 unitati speciale Launch Edition. In conditiile in care un exemplar costa cel putin 1.5 milioane de dolari, ne putem da seama ca omul de afaceri nipon a platit peste 7.5 milioane de dolari pentru a se putea mandri cu cinci modele identice in colectia sa!

Fenyr Super Sport este un model care s-a facut evidentiat imediat dupa momentul lansarii, fiind cunoscut pentru design-ul sau exterior spectaculos si pentru dotarile tehnice de care dispune.

Vorbim despre un propulsor cu capacitate de 3.8 litri, twin turbo, tunat de specialistii de la Ruf, capabil sa genereze 780 de cai putere si un cuplu maxim de 959 Nm. Transmisia este asigurata prin intermediul unei cutii automate cu sapte trepte si dublu ambreiaj. Fenyr Super Sport se mai lauda si cu o masa totala extrem de scazuta, de doar 1.349 de kilograme.

sursa: cars.ro