Alianța Renault-Nissan răscumpără mașinile cu probleme vândute în România

Alianța Renault-Nissan a început să despăgubească românii care au mașini cu probleme la motor. Este vorba despre mașinile echipate cu motoare de 1,2 litri TCe.

Potrivit surselor Libertatea, mai mulți proprietari de mașini Nissan au primit oferte de răscumpărare care ajung până la 90% din valoarea autoturismului. Problema afectează aproximativ 600.000 de mașini Dacia, Renault, Nissan și Mercedes vândute în Europa. Dintre aceste mașini, peste 10.000 au fost vândute în România.

Conform informațiilor oficiale furnizate de Renault, în România, au fost vândute, de la lansarea și până la scoaterea din producție a motorului, în intervalul 2012-2018, 10.458 de mașini, dintre care: 3.136 Dacia, 4.607 Renault și 2.715 Nissan, echipate cu motorul 1,2 TCe, în diferitele sale versiuni.

Nissan a răscumpărat o mașină la 90% din valoare

Contactat de Libertatea un posesor al unei mașini Nissan Juke cu probleme – a declarat că a vândut, în luna iulie, mașina sa companiei producătoare. Acesta a primit 14.400 de euro pe autoturism, respectiv 89% din valoarea sa nouă, de 16.000 de euro.

Alături de acesta există și alte cazuri în care alianța Renault-Nissan a făcut oferte de răscumpărare.

Renault: ”Sunt gesturi comerciale în cazuri punctuale”

Libertatea a întrebat oficial Renault despre persoanele despăgubite în România și dacă vor fi despăgubiți toți posesorii de mașini cu astfel de motoare.

Oficialii Renault au afirmat că este vorba de două ”gesturi comerciale” în cazuri punctuale, nefiind vorba de o campanie oficială de despăgubiri.

Citește materialul complet pe libertatea.ro