5 accesorii care nu trebuie să îți lipsească din mașină atunci când pleci la drum lung

Înainte de a pleca într-o călătorie mai lungă cu mașina, șoferii responsabili se asigură că autoturismul lor este pregătit de drum și că nu riscă să rămână blocați pe șosea din cauza unor probleme. Pe lângă acest lucru important, orice plecare la drum lung se poate dovedi obositoare, chiar și pentru șoferii experimentați.

Atunci când petreci ore în șir pe șosea, este imposibil să nu apară plictiseala, epuizarea sau pierderea puterii de concentrare. Din fericire, accesoriile moderne pentru mașină au ca scop să te scape tocmai de aceste probleme și să îți facă mai plăcută orice călătorie lungă. Iată care sunt accesoriile fără care nu ar trebui să pleci la drum:

Să îți menții concentrarea și atenția asupra drumului un timp îndelungat nu este obositor doar psihic, ci și fizic. Iar ochii tăi sunt primii care pot avea de suferit. Mai ales atunci când lumina este foarte puternică sau îți bate soarele în ochi, este important să știi cum să îți protejezi privirea, astfel încât să nu fii incomodat de condițiile meteo de afară. 

O pereche de ochelari de soare pentru condus este extrem de utilă pentru a-ți îmbunătăți vizibilitatea asupra șoselei și pentru a-ți proteja ochii de oboseală și lumină puternică. Probabil te-ai confruntat deja cu durerile de cap cauzate de efortul de a vedea cât mai bine ce se întâmplă pe șosea atunci când soarele îți bate în ochi. Niște ochelari de soare bine aleși te pot scăpa de această problemă și îți pot face călătoria mult mai plăcută.

Sistemul GPS

Dacă obișnuiești să faci des călătorii lungi, atunci nu este suficient să te bazezi pe sistemul de navigație al smartphone-ului tău. Autoturismele moderne au deja incorporat un sistem GPS, însă dacă ai un model mai vechi de mașină îți poți cumpăra un aparat pe care să îl montezi pe bord. Astfel, nu vei mai fi constrâns de modul în care îți poți utiliza telefonul mobil când ești la volan și te vei orienta în spațiu mult mai ușor. Pe lângă acest avantaj, navigarea inteligentă te scapă de grija de a te uita mereu după panourile cu indicații sau de a studia harta.

Un sistem handsfree pentru telefon

Și pentru că vorbeam de utilizarea telefonului mobil la volan, este important de spus că nu poți pleca la drum fără niște căști handsfree pentru smartphone-ul tău. Nu numai că nu e recomandat să vorbești la telefon când te afli la volan, dar fără căști riști să fii și amendat. Păstrează căștile handsfree la îndemână, dar nu le folosi decât pentru apelurile urgente, care nu suferă așteptare. Atenția ta trebuie întotdeauna să fie asupra drumului, fără să fii distras de conversațiile la telefon.

Alarma anti-adormire

Un dispozitiv eficient pentru prevenire accidentelor cauzate de oboseala la volan te poate avertiza atunci când ești pe cale să adormi în timp ce conduci. Acest dispozitiv se poartă pe deget, la fel ca un inel, fiind dotat cu un senzor electronic de poziție. Gadgetul are o alarmă care se declanșează atunci când senzorul detectează că șoferul și-a pierdut concentrarea și începe să adoarmă. Alarma sună cu aproximativ cinci minute înainte ca șoferul să cadă pradă somnului și poate fi extrem de benefică în prevenirea accidentelor.

Suport și încărcător pentru smartphone

Un suport pe care să montezi telefonul mobil atunci când folosești aplicațiile de navigare te ajută să urmărești mai ușor traseul, fără să fii nevoit să manevrezi volanul cu o singură mână, în timp ce în cealaltă ții telefonul. De asemenea, nu poți pleca la drum lung fără un încărcător de mașină pentru smartphone-ul tău, astfel încât să eviți situațiile în care rămâi fără baterie tocmai când ți-e lumea mai dragă.

sursa:auto-bild.ro