Vremea se încălzește și se va menține călduroasă în prima parte a săptămânii

Temperaturile se menţin ridicate în prima parte a săptămânii, fiind anunţate cu până la 8 grade mai mult decât normalul perioadei. Valorile vor coborî de joi, când temperaturile vor fi apropiate sau chiar sub cele normale pentru această dată, informează Administraţia Naţională de Meteorologie(ANM).

Meteorologul de serviciu al ANM a precizat, pentru MEDIAFAX, că temperaturile se vor menţine în prima jumătate a săptămânii, mai ridicate pentru această perioadă. „În mod normal, acum ar trebui să avem cam 22 de grade, aşadar, avem cu 5 până la 7-8 grade mai mult decât în mod normal”, spune reprezentantul ANM.  

Începând cu cea de-a doua jumătate a săptămânii, temperaturile vor avea tendinţa să scadă, mai spune meteorologul. Scăderile de temperatură se vor întregistra pentru început în vest, nord, centru, după care şi în restul ţării. A doua jumătate a săptămânii aduce, însă, o vreme puţin mai răcoroasă, cu temperaturi apropiate sau uşor sub cele normale pentru această perioadă.  

Marţi, 1 octombrie, vremea se va menţine frumoasă, însă vor scădea puţin temperaturile. De asemenea, ploile vor ocoli întreaga ţară pe tot parcursul zilei de marţi. Marţi, vremea va fi frumoasă şi mai caldă decât în mod obişnuit pentru începutul lunii octombrie, deşi valorile termice vor marca o scădere uşoară faţă de intervalul anterior. Cerul mai mult senin în cursul zilei, va deveni variabil noaptea. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări pe crestele montane şi în nord-est. Temperaturile maxime vor fi cuprinse, în general, între 21 şi 29 de grade, iar cele minime între 6 şi 17 grade, mai coborâte în depresiunile din estul Transilvaniei, spre 2 grade. Izolat, îndeosebi în zonele depresionare, noaptea va fi ceaţă.  

Miercuri, temperaturile se vor afla din nou într-o uşoasă creştere comparativ cu ziua de marţi. Cele mai puţine grade în termometre se vor înregistra pe litoral, între 20 şi 22 de grade Celsius. În restul ţării vor fi peste 22 de grade, chiar până la 32 în Lunca Dunării. „În prima parte a zile de miercuri nu vor fi ploi, după care încet, acestea se vor înmulţi în Banat, Crişana, Maramureş şi parţial în Transilvania”, informează meteorogolul de serviciu.  

Conform ANM, miercuri, în ţară, vremea va fi în continuare mai caldă decât în mod specific datei în toată ţara, chiar deosebit de caldă în sud. În cursul zilei cerul va fi variabil, cu unele înnorări mai ales spre seară în vest şi nord-vest, unde, doar izolat va ploua slab. Noaptea nebulozitatea se va extinde treptat şi va cuprinde jumătatea de nord-vest a teritoriului, unde, local va ploua şi cu caracter de aversă. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări pe crestele montane şi local şi în regiunile estice şi sud-estice. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 20…22 de grade pe litoral şi 31…32 de grade în Lunca Dunării, iar cele minime între 7 şi 17 grade.  

Sursa:adevarul