Corvette C8 Convertible, echipata pentru prima data în istorie cu un motor V8

Americanii de la Chevrolet prezinta lumii intregi noua generatie Corvette Convertible. Denumita C8 si echipata pentru prima data in istorie cu un motor V8 montat central, decapotabila costa mai putin de 70.000 de dolari.

Chevrolet Corvette a fost inca de la inceput o masina care s-a identificat cu un propulsor V8 montat in fata si tractiune pe puntea spate. Odata cu lansarea noii generatii, denumita C8, americanii au ales sa schimbe reteta.

Au pastrat tractiunea spate dar motorul este acum pozitionat central. Lansarea oficiala a avut loc in urma cu cateva luni.

Chevrolet Corvette C8 Convertible

Acum insa avem ocazia sa admiram in premiera versiunea decapotabila a celebrului model de peste Ocean. Din punct de vedere estetic, noul Corvette C8 Convertible nu este diferit de versiunea coupe, singura noutate fiind plafonul retractabil de tip hardtop.

Acesta este vopsit in nuanta caroseriei (standard) si poate fi actionat pana la viteze de maxim 48 km/h. Ridicarea sau coborarea are loc in circa 16 secunde iar inginerii au optat pentru un mecanism format din sase motoare electrice in defavoarea celui “clasic”, hidraulic.

Chevrolet Corvette C8 Convertible

Pentru a se putea bucura pasagerii de sunetul motorului V8 chiar si atunci cand plafonul este ridicat, Corvette a montat in spatele scaunelor un geam de mici dimensiuni, actionat electric.

Chevrolet Corvette C8 Convertible

Ca tot am pomenit propulsorul de 6.2 litri aspirat natural, acesta dezvolta 502 cai putere, cu evacuarea de performanta, si 637 Nm cuplu. Din pacate, americanii nu au dezvaluit performantele noului Corvette decapotabil, dar au precizat ca pentru a sprinta cat mai rapid pana la 100 de km/h, masina este dotata cu cutie de viteze automata cu opt trepte si dublu ambreiaj.

Citeste în continuare aici.