Pedeapsa primită de șoferul autocisternei care depășea haotic pe linie continuă

Șoferul autocisternei care a fost filmat în Hunedoara în timp ce intra în repetate depăşiri pe linia continuă şi în curbe fără vizibilitate a fost prins. Poliţiştii au stabilit, marţi, că şoferul autocisternei are 30 de ani şi este din comuna Tomeşti, judeţul Hunedoara.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara, Bogdan Niţu, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că şoferul a făcut mai multe depăşiri neregulamentare pe DN76, Brad-Deva. Bărbatul a fost amendat cu 580 de lei şi a rămas fără carnet pentru 30 de zile.

„Bărbatul se afla la volanul unei autocisterne si a fost filmat de camera de bord a unui autovehicul aflat in trafic, ulterior imaginile fiind postate in spaţiul on-line. Şoferul de 30 de ani a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 580 lei si i-a fost suspendat dreptul de a conduce autovehicule, pentru o perioadă de 30 de zile”, a spus Niţu.

Șoferul autocisternei a fost filmat de o cameră de bord când conducea pe DN 76, în judeţul Hunedoara. Imaginile au fost postate pe Youtube, postarea având ca titlu „Şofer de tir cu comportament criminal”.

Pe imaginile surprinse se vede cum șoferul autocisternei merge cu viteză, depăşeşte pe linia continua o coloană de maşini, în curbe fără vizibilitate şi chiar intră pe contrasens, ocolind un scuar care delimitează sensurile.

„Pe drumurile din România poţi muri fără nicio vină din cauza unor specimene de şoferi aşa-zişi profesionişti. Un astfel de individ, pe data de 24.10.2019, aflat într-un coteţ înmatriculat (…) a fost foarte aproape să producă un adevărat carnagiu pe DN 76. A intrat în mod repetat în depăşiri pe linie continuă, în curbe fără vizibilitate, după care era cât pe ce să spulbere un bus care circula regulamentar, iar câteva sute de metri mai încolo şi un pieton aflat pe acostament. S-a apelat 112 dar din păcate pe acel tronson de drum nu există echipaj de la rutieră să verifice dacă cel de la volan era beat sau drogat”, a scris cel care a postat imaginile.

Un bărbat a comentat postarea spunând că a văzut cazuri similare când s-a apelat la Poliţie şi poliţiştii au intervenit. „Dacă îi lăsăm aşa, doar filmăm şi atât, nu rezolvăm nimic”, scrie acesta.

Autorul postării i-a răspuns: „Am sunat la 112, dar degeaba”.

sursa: promotor.ro