Caz incredibil la Iași: un șofer băut a avut o rugăminte catre polițisti: “Vă rog frumos să aveți grijă să nu se agite berea, să nu se răsufle”.

Tanarul de 28 de ani din localitatea ieseana Holboca a intrat in plin intr-un autoturism care circula regulamentar din sens opus. Cand au ajuns politistii, si-au dat seama ca tanarul mirosea puternic a alcool si l-au pus sa sufle in fiola.

“In urma impactului nu au rezultat victime omenesti. (…) S-a constatat faptul ca tanarul nu detine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Intrucat tanarul emana halena alcoolica, acesta a fost testat cu aparatul etilotest, rezultand o valoare de peste 0,40 mg/l alcool pur in aerul expirat.Tanarul a fost condus la o unitate medicala, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sange, in vederea stabilirii alcoolemiei”, a declarat Ioana Bilea, purtator de cuvant al IPJ Iasi.

Potrivit unor surse judiciare, tanarul avea o alcoolemie de 1,16 mg/l alcool pur in aerul expirat.

Aceleasi surse sustin ca atunci cand a fost luat la Biroul Rutier, tanarul a avut o rugaminte catre politisti: “Va rog frumos sa aveti grija sa nu se agite berea, sa nu se rasufle”.

Tanarul este cercetat pentru conducerea unui vehicul fara permis de conducere si conducerea unui vehicul sub influenta alcoolului sau a altor substante. El a fost retinut pentru 24 de ore luni seara, iar marti va fi fi dus la audieri la Parchetul de pe langa Judecatoria Iasi.

Sursa:orange