UIMITOR! Ford investeşte 2,6 milioane de euro pentru a instrui 5.000 de tineri şoferi.

Ford anunţă că va investi 2,6 milioane de euro în 2015 la nivel european în programul de conducere preventivă Ford Driving Skills For Life, pentru a oferi instruire gratuită pentru5.000 de tineri șoferi cu vârsta cuprinsa între 18 şi 24 de ani.

Din anul 2013 şi până în prezent, Ford Europa a alocat un total de 6.7 milloane de euro în programul Ford Driving Skills for Life (DSFL). În acest an, Ford va oferi instruire gratuită pentru prima dată în Danemarca, Olanda şi Turcia şi va continua programele de instruire în Belgia, Franţa, Germania, Italia, România,Rusia, Spania şi MareaBritanie.

Ford a primit feedback pozitiv de la cei peste 6.100 de tineri cu vârste între 18 şi 24 de ani din Europa care au beneficiat deja de programul Ford DSFL. Accidentele de maşină sunt principala cauză de deces pentru europenii din această categorie de vârstă. Cursurile practice Ford sunt gratuite şi acoperă anumite sesiuni prin care soferii pot recunoaşte pericolele la care se expun în  trafic, şi învaţă totodată despre manevrarea autovehiculului şi despre managementul vitezei şi spaţiului. Programul scoate în evidenţă şi riscurile la care șoferii se expun atunci când scriu mesaje sau fac selfie-uri la volan, precum şi pericolele condusului sub influenţa alcoolului.

”Foarte mulţi tineri mor în accidente de maşină cauzate de lipsa de experienţă la volan şi decizii luate greşit” a declarat Jim Graham, Manager, Ford DSFL. “Prin această nouă investiţie de 2,6 milioane de euro în instruirea tinerilor şoferi în 2015, putem asigura altor 5.000 de tineri aptitudinile şi cunoştinţele care le-ar putea salva viaţa.”

Ford a fost primul producător auto care a introdus un program de instruire practică avansat, complet şi gratuit pentru şoferii începători. În cei 11 ani de când a fost lansat în Statele Unite, Ford DSFL a oferit instruire unui număr de peste jumătate de milion de oameni la nivel global.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.