Traficul din capitală va suferi modificări mari. Ce planuri are primarul

Autobuzele din Bucuresti vor folosi in viitor linia de tramvai, daca un amendament depus de primarul general al Capitalei va fi aprobat de parlamentari.

Firea incepe revolutia in trafic: primarul general al Capitalei anunta ca a depus la Parlament un amendament la Codul Rutier care sa permita ca liniile de tramvai sa devina banda unica si pentru autobuze. Astfel, se va crea posibilitatea ca si in Bucuresti sa se poata circula “civilizat”.

“Ne dorim ca la 1 februarie, cand reincepe sesiunea parlamentara, sa fie adoptat in Parlament un nou regulament in Codul Rutier, un amendament pe care l-am depus, astfel incat linia de tramvai sa devina banda unica si pentru autobuze”, a precizat aceasta.

“Consideram ca, in momentul in care si autobuzele vor putea sa treaca pe linia de tramvai, acolo unde trama stradala permite, automat va exista o fluenta mai mare in trafic si va crea posibilitatea ca si in Bucureşti sa se poata circula civilizat”, a mai spus primarul general al Capitalei, Gabriela Firea.

Intr-un studiu realizat de TomTom, Bucurestiul a ocupat a treia pozitie in topul celor mai aglomerate orase europene din anul 2018, cu un nivel de congestionare a traficului de 48%. Capitala a fost intrecuta doar de Moscova (56%) si Istanbul (53%).