Țara care nu mai irosește absolut deloc mâncarea. Care a fost metoda folosită pentru această reușită

In anul 2015, Franta interzicea supermarketurilor aruncarea mancarii din cauza cantitatii enorme risipite anual: 7,1 milioane de tone.

11% din cantitatea de alimente irosite o reprezinta cea aruncata de marile lanturi de magazine. Acum, legislatia le interzice acestora chiar si sa distruga mancarea aruncata la gunoi.

Potrivit restograf.ro, in 2016 autoritatile franceze au luat o noua masura pentru a stopa risipa. Toate restaurantele din Franta in care se servesc peste 180 de portii de mancare pe zi, au fost obligate prin lege sa ofere clientilor la pachet mancarea pe care nu au consumat-o.

Cand vine vorba de consum, Franta are una dintre cele mai scazute rate ale obezitatii din lume.

Pe de cealalta parte, a productiei, fermierii francezi incearca sa se adapteze schimbarilor climatice, iar guvernul promoveaza cresterea padurilor, care sunt vitale pentru mentinerea calitatii solului si a integritatii apei.