Noile modele Audi au probleme. Producția este anulată de câteva zile

O problemă uriașă lovește compania Audi. Noile modele E-Tron și E-Tron Sportback sunt vizate. Constructorul german premium a anunțat că va suspenda producția pentru “câteva zile” fără să dezvăluie motivul.

Presa internațională însă, speculează o problemă în ceea ce privește furnizarea bateriilor. La baza acestei probleme  s-ar afla indisponibilitatea unor componente care intră în structura bateriilor și care sunt furnizate de compania sud-coreeană LG. Electrek.co scrie că LG ar fi acceptat un număr de comenzi care depășește cu mult capacitatea de producție a companiei și acum nu mai poate face față solicitărilor.

Audi estimează că problema furnizorilor va fi rezolvată în aproximativ patru zile și își informează clienții că nu este vorba despre efectele coronaviruslui, care a forțat în schimb, suspendarea producției la uzinele constructorilor auto din China. Cei care au comandat o mașină electrică însă, trebuie să se aștepte la întârzieri.

Uzina din Bruxelles, acolo unde sunt construite E-Tron și E-Tron Sportback, va lua o pauză forțată. Specialiștii estimează că această întrerupere va provoca reducerea producției cu aproximativ 1.000 de unități E-Tron. Modelul a fost comandat de 4.000 de clienți din statele europene în luna decembrie a anului trecut. Nemții plănuiesc să producă aproximativ 70.000 de unități E-Tron și E-Tron Sportback pe parcursul acestui an.

Audi E-Tron este primul model electric de serie al companiei cu sediul la Ingolstadt. Nu numai Audi are probleme provocate de furnizorii de baterii. Mercedes-Benz, Hyundai și Jaguar au anunțat săptămâna trecută că se confruntă cu probeleme similare.

sursa: promotor