China mai trimite ceva în Europa, dar nu e contagios: AIWAYS U5 poate fi comandat

China mai trimite ceva către Europa, dar de data aceasta nu este vorba despre nimic contagios. SUV-ul electric AIWAYS U5 poate fi comandat și de clienții de pe “Bătrânul Continent” începând cu luna aceasta.

Producătorul auto cu sediul la Shanghai anunță că, începând cu aceast lună, poate primi comenzi online din Europa pentru noul său SUV, U5, începând cu sfârșitul lunii aprilie.

Chinezii nu dezvăluie încă valoarea sumei pe care clienții trebuie să o depună pentru a efectua o pre-comandă. AIWAYS va vinde noul model doar direct către clienți, fără să ceară ajutorul importatorilor și fără posibilitatea de achiziționare în leasing cu ajutorul reprezentanțelor auto.

“Le promitem clienților noștri că vor fi nevoiți să plătească o sumămică pentru a fi printre primii care vor primi un U5 și pentru a se bucura de avantajele unei autonomii mari, alte tehnologiei de ultimă oră și ale unui SUV electric cu o listă lungă de dotări”, spune directorul de operațiuni efectuate în afara granițelor Chinei, Alexander Klose.

AIWAYS a reluat producția modelelor sale la uzina sa din Shangrao, după o întrerupere de aproape două luni, provocată de pandemia de coronavirus. Cel mai recent model din portofoliul constructorului asiatic va intra în producție începând cu luna iulie. Primii clienți își vor primi mașina în luna august.

Primele state europene în care este disponibil U5 sunt Danemarca, Franța, Germania, Olanda, Norvegia și Elveția, acestea fiind urmate și de altele. Prețul de pornire va fi de aproximativ 35.000 de euro.

Cifrele noului AIWAYS U5

U5 măsoară 4.680 de milimetri în lungime, 1.865 de milimetri în lățime, 1.700 de milimetri în înălțime, iar ampatamentul său este de 2.700 de milimetri. Portbagajul oferă un volum de 432 de litri, 1.555 de litri odată cu rabatarea banchetei.

AIWAYS U5 are motor electric, care dezvoltă 190 de cai putere și 315 Nm. O baterie litiu-ion cu o capacitate de 63 kWh  îi asigură o autonomie de până la 335 de kilometri în ciclul WLTP.

Doar trei stele a primit SUV-ul cu emisii zero la testele de siguranță EuroNCAP.

sursa: promotor.ro