Prognoza meteo 5 mai, 6 mai și 7 mai 2020

Vremea va fi în general instabilã luni, iar valorile termice vor fi mai scãzute decât mediile climatologice specifice datei în cea mai mare parte a ţãrii. Cerul va fi mai mult noros. Mai ales pe parcursul zilei vor fi averse în Muntenia, Transilvania, Maramureş, cea mai mare parte a Olteniei, Moldovei, local în Dobrogea şi izolat în restul teritoriului.

Aversele vor avea şi caracter torenţial, în sud şi în est vor fi însoţite, local, de descãrcãri electrice şi izolat vor fi condiţii de grindinã. În intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantitãţi de apã ce vor depãşi local 15…25 l/mp şi pe suprafeţe mici 30…50 l/mp. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificãri la munte, mai ales pe creste, unde la rafalã se vor depãşi viteze de 70…80 km/h, în regiunile sud-vestice, nord-estice şi izolat în restul teritoriului, mai ales asociat averselor. În zona montanã înaltã trecãtor vor fi precipitaţii şi sub formã de lapoviţã sau ninsoare.

Temperaturile maxime se vor încadra între 11 şi 21 de grade, iar cele minime între 4 şi 14 grade. Izolat se va semnala ceaţã.

Prognoza meteo pentru marți, 5 mai 2020

Vremea se va menţine în general instabilã. Cerul va avea înnorãri temporar accentuate şi vor fi averse pe arii relativ extinse, exceptând Oltenia, unde acestea se vor semnala doar izolat. Aversele vor fi însoţite local de descãrcãri electrice, mai ales în regiunile sudice şi sud-estice, unde vor fi şi condiţii de grindinã.

Pe suprafeţe mici cantitãţile de apã vor depãşi 20…25 l/mp. În zona de munte, îndeosebi la altitudini mari în partea a doua a intervalului, se vor semnala precipitaţii mixte. Vântul va sufla slab şi moderat, cu intensificãri la munte, în special pe crestele Carpaţilor Meridionali, unde la rafalã se vor depãşi viteze de 80…90 km/h şi local şi la viteze mai mici şi în restul teritoriului.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 13 şi 23 de grade, iar cele minime între 1 şi 12 grade. Izolat vor fi condiţii de ceaţã.

Prognoza meteo pentru miercuri, 6 mai 2020

Vremea va fi rece pentru prima decadã a lunii mai în aproape toatã ţara, astfel cã temperaturile maxime se vor încadra între 7 şi 16 grade, iar cele minime în general între 3 şi 9. Cerul va avea înnorãri în majoritatea zonelor şi va ploua pe arii extinse, exceptând sud-vestul, unde ploile se vor semnala local.

În partea de sud-sud-est a teritoriului vor fi averse ce pot avea caracter torenţial şi vor fi însoţite izolat de descãrcãri electrice, în timp ce în zonele montane vor predomina ninsorile şi se va depune strat de zãpadã. Local se vor cumula cantitãţi de apã de peste 20…30 l/mp.

Vântul va avea intensificãri în cea mai mare parte a ţãrii, cu viteze de 45…55 km/h şi local peste 65 km/h şi sufla tare la munte, cu rafale de 80…100 km/h şi temporar, mai ales la altitudini mari, va fi viscol. Izolat vor fi condiţii de ceaţã.

Prognoza meteo pentru joi, 7 mai 2020

Valorile termice vor fi mai ridicate decât în ziua precedentã, totuşi vremea va fi rãcoroasã în special în centru, est şi sud-est, unde vor fi înnorãri şi va ploua pe arii extinse. În zona montanã, în special la altitudini mari în Carpaţii Meridionali de de Curburã vor fi precipitaţii sub formã de lapoviţã şi ninsoare.

Pe arii restrânse cantitãţile de apã cumulate vor fi mai însemnate. În restul teritoriului cerul va fi variabil, iar ploile vor fi posibile izolat. Vântul va avea temporar intensificãri în majoritatea zonelor, cu viteze mai mari în regiunile estice, iar la munte  va continua sã sufle tare.

Temperaturile maxime se vor încadra în general între 12 şi 20 de grade, cu cele mai ridicate valori în sud-vest; minimele termice vor fi cuprinse între 2 şi 11 grade, mai scãzute, spre -1 grad în depresiunile intramontane. Izolat vor fi condiţii de ceaţã.

Sursa:antena3