Noul Volkswagen Arteon – Cum arată și când va fi prezentat oficial?

Noul Volkswagen Arteon va fi dezvăluit în curând în versiune facelift. Fanii brand-ului vor avea parte de o surpriză de proporții. Își va face apariția în premieră în gamă și un Arteon Shooting Brake.

Noua versiune Volkswagen Arteon Shooting Brake va f dedicată exclusiv Europei. Astfel, clienții vor putea alege între aceasta și modelul liftback.

Constructorul german pregătește o restilizare. Astfel, Arteon va primi faruri și stopuri noi, iar grila radiatorului va avea un design minimalist, simplificat față de ceea ce vedem la modelul actual. Pe capacul portbagajului, denumirea modelului va fi inscripționată cu litere cu un nou font.

În gamă își vor face apriția culori exterioare noi, dar și jante cu design nou.

La bordul viitorului Arteon facelift, Volkswagen va implementa cea mai recentă versiune a sistemului multimedia Modular Infotainment Matrix 3 (MIB 3). Volkswagen pregătește și o serie de tapițerii noi. Șoferii vor putea beneficia și de prezența funcției de rulare semi-autonomă Travel Assist, care poate controla accelerația, frâna și direcția la viteze de până la 210 km/h.

Și noul Arteon va avea o versiune de top R, care ar putea prelua motorul de 2.0 litri cu patru cilindri, cotat, sub capota lui Volkswagen Golf R, la 333 de cai putere. O altă variantă pentru cel mai performant Arteon ar fi un motor VR6 twin-turbo de 3.0 litri cu 400 de cai putere. Oricare dintre acestea va fi cuplat la o transmisie automată DSG cu șapte trepte și dublu ambreiaj și la un sistem de tracțiune integrală 4Motion.

Evident, va exista în gamă cel puțin o versiune electrificată.

Când va fi dezvăluit noul Volkswagen Arteon facelift

Fanii modelului mai au puțin de așteptat. Volkswagen a programat prezentarea oficială a noului său Arteon facelift pe 24 iunie.

Constructorul german va dezvălui mai multe informații referitoare la coupe-ul cu patru uși și la shooting brake pe parcursul acestei luni.

sursa: promotor.ro