Leguma care te ajută să îți detoxifici corpul

Starea de sănătate a fiecărei persoane este influențată major de alimentația sa. În cazul în care resimți oboseala din ce în ce mai mult, probabil este cazul să adaugi această legumă minune în meniul tău zilnic. 

Deseori, oboseala este asociată cu sănătatea ficatului tău. Astfel, chiar dacă nu îți dai seama, în momentul în care nu ai grijă de corpul tău, te expui anumitor riscuri majore.

Țelina este leguma minune care stimulează regenerarea ficatului și care te poate ferii de mai multe afecțiuni. De asemenea, este o armă perfectă împotriva oboselii.

Studiile clinice arată că această legumă are capacitatea de a reduce colesterolul negativ din sânge, cu până la 20%. În plus, în frunzele sale se regăsesc substanțe cunoscute sub denumirea de ftalide care contribuie la relaxarea musculaturii arterelor, astfel că un consum regulat de țelină contribuie la menținerea tensiunii arteriale în parametri optimi.

Țelina te scapă de stres

Beneficiile țelinei nu se opresc aici. Aceasta are un efect major asupra hormonilor, protejându-i de factorii de stres. În momentul în care alegi să o consumi zilnic salată, suc sau alte preparate rapide, vei observa cu siguranță cum colesterolul negativ va scădea considerabil.

De asemenea, țelina este o legumă bogată în antioxidanți puternici cunoscuți sub denumirea de zeaxantină, luteină și betacaroten. Astfel, un consum regulat îți va proteja organismul și va întări imunitatea.

Un alt beneficiu foarte important pe care ți-l oferă țelina este în lupta cu kilogramele în plus. Având un conținut caloric negativ, aceasta favorizează arderea caloriilor facilitând astfel pierderea surplusului de țesut adipos.

sursa: voxbiz.ro