Punct de vedere referitor la dezastrul restricțiilor și urmările lor

Întarzierea relaxării în țară conduce la stagnarea economiei în toate domeniile. Restaurantele trebuie deschise cu respectarea distanțării. Cum e posibil ca peste 180.000 de salariați să stea în șomaj? Prin reangajarea lor s-ar aduce venit pentru taxe si impozite la stat.

Organele sanitare vor să nu mai avem persoane infectate cu covid și să nu fie persoane decedate. Prin absurd – nu avem coronavirus și tot ar fi decedați și afectați de o răceală sau gripă banală. Dați drumul la economie – contrar nu vom avea bani pentru dezvoltare, pentru salariați, pentru pensionari, școli, grădinițe, activități culturale etc.

De ce stăm în întuneric și nu putem merge la operă, teatru, concerte cu respectarea unor reguli de distanțare și cu măști?

Poporul, nu-i o cazarmă militară care să fie aliniați și încolonați! Trebuie mai multă relaxare respectând regulile sanitare cât este posibil.

Evident că evenimente ca cel petrecut în stațiunea de pe litoral, nu sunt de lăudat, iar românul e greu de ținut în frâu atunci când trebuie să respecte reguli. Însă proprietarii de restaurante sunt motivați să aplice regulile date de autorități pentru că în acest fel își vor salva afacerile și sursa de a trăi. E păcat că multă lume corectă, care respectă regulile impuse, suferă de pe urma unor oameni care iau în derâdere situația actuală.

Realitatea este că nu există o balanță sănătoasă între a impune niște reguli și închiderea atâtor localuri, afaceri sau surse de a supraviețui pentru atât de mulți români.

Dumnezeu să ne păzească!