Trucul neștiut prin care reduci consumul de carburant, deși mergi cu aerul condiționat pornit

Pe perioada verii, toată lumea merge cu aerul condiționat deschis. Cu toate acestea, există voci potrivit cărora aerul condiționat consumă destul de mult carburant și este costisitor.

Există o soluție care reduce consumul, chiar dacă aerul este pornit. Specialiștii recomandă folosirea butonului de recirculare a aerului. Acesta permite recircularea aerului  prin intermediul sistemului de aer condiţionat. Folosirea opţiunii de recirculare va reduce semnificativ consumul de energie utilizat de sistemul de aer condiţionat.

Mai bine cu aer decât cu geamul deschis

În urmă cu câțiva ani, realizatorii emisiunii MythBusters de pe Discovery au făcut un test folsind două mașini care mergeau pe circuit: una cu aerul condiționat pornit, cealaltă cu toate geamurile deschise. Concluzia? Atunci când se circulă cu o viteză sub 60Km/h este mai avantajos să ţinem geamurile coborâte, pe când la viteze mai mari 65Km/h folosirea aerului condiţionat va duce la o economie de combustibil mai mare.

Cu cât consumăm mai mult?

Un test făcut de americani a scos la iveală faptul că în mediul urban consumul crește cu 5,4% dacă se utilizează aerul condiționat, iar la viteze mari crește cu doar 2,7%.

Sursa:7est