Inconștiență la volan. Un șofer se crede atotputernic și pune în pericol alte vieți omenești

Se pare că unii români suferă de sindromul ”mie nu mi se poate întâmpla”. Un șofer a

Imaginile care arată o depășire complet iresponsabilă au făcut valuri în mediul online. Un șofer a depășit un camion într-o curbă, pe linie continuă. Acesta nu a văzut că, din sens opus, se apropiau mașini!

Vezi GALERIE FOTO.

Sunt imagini care le taie răsuflarea celor care le urmăresc. Filmarea a fost realizată de o cameră de bord aflată în mașina care rula în spatele șoferului iresponsabil. Aceasta arată cum șoferul s-a angajat în depășirea unui camion, într-o zonă în care această manevră era interzisă. Pe marginea drumului se poate observa indicatorul care semnalizează o curbă, iar pe asfalt, se poate observa marcajul continuu.

Chiar în momentul în care șoferul ajunge în viraj, din sens opus vin alte trei mașini. Miraculos, cei trei șoferi reacționează rapid și trag de volan către marginea drumului, ieșind cu două roti în afara carosabilului și reușind astfel să evite impactul.

Șoferul inconștient își dă seama, în cele din urmă, că nu poate executa manevra și revine pe sensul său, în spatele vehiculului de mare tonaj, atunci când vede cea de-a patra mașină venind din sens opus.

Incidentul a avut loc pe o șosea din județul Tulcea, cu o singură bandă de circulație pe sens. Imaginile au fost publicate pe grupul de Facebook “Tulcea – Poliția în acțiune”.

“Fără permis pe viață!”, “Să meargă la închisoare” sau “Criminal, ar trebui să-i confiște mașina”, sunt doar câteva dintre reacțiile celor care au văzut imaginile cu șoferul care depășește pe linie continuă, într-un sector de drum fără vizibilitate.

Ce pățește șoferul care a efectuat depășirea pe linie continuă?

Poliția a reacționat după ce a văzut imaginile cu șoferul pericol public și manevra sa care ar fi putut provoca o tragedie. Publicația locală Tulcea Noastră scrie că șoferul care a depășit pe linie continuă în curbă a fost identificat de poliție.

“Urmare a vizionării imaginilor surprinse în trafic, la data de 17.07.2020, polițiștii tulceni au identificat și sancționat conducătorul auto, cu amendă contravențională, luându-se totodată și măsura suspendării dreptului de a conduce pe drumurile publice”, se arată într-un comunicat emis de IPJ Tulcea.

VIDEO

sursa: promotor