Notice: WP_Scripts::localize was called incorrectly. The $l10n parameter must be an array. To pass arbitrary data to scripts, use the wp_add_inline_script() function instead. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 5.7.0.) in /home/realitat/public_html/wp-includes/functions.php on line 5313

Un profesor a încercat rețete vechi de aproape 4.000 de ani. Cum au arătat și ce gust au avut

Bill Sutherland, profesor la Universitatea Cambridge, a încercat câteva rețete de pe o tăbliță antică din Mesopotamia și a împărtășit pe Twitter rezultatele. Se pare că aceste rețete, vechi de 3.770 de ani, ar fi „cele mai vechi rețete găsite vreodată”.

Sutherland a arătat urmăritorilor săi în ce constau astfel de delicatese antice, iar pentru cei care s-ar putea teme de efectele negative asupra stomacului, Bill i-a asigurat că „a fost cea mai bună mâncare mesopotamiană” pe care a consumat-o vreodată.

Profesorul a trebuit uneori să ghicească ceea ce trebuie să facă

„Am avut nevoie de aproape o oră pentru a pune la cale totul și câteva ore pentru gătit. Până acum, 3,7 milioane de oameni au văzut ce am făcut”, a scris Sutherland pe contul său de Twitter, adăugând că nu s-a așteptat să atragă atât de mult interes din partea internauților.

De asemenea, profesorul a povestit că instrucțiunile au fost „șocant de vagi” și „greu de înțeles”. Tocmai de aceea, uneori a trebuit să ghicească ceea ce trebuie să facă.

Tocăniță de miel cu turte de orz

Totuși, rețetele au fost foarte ușor de gătit. „Probabil nu le-ai considera ciudate dacă ți le-ar servi cineva”, a mai scris profesorul. Toate rețetele au inclus ceapă, usturoi, praz și coriandru.

Rețeta favorită a lui Sutherland a fost o tocăniță de miel cu turte de orz. „Tocănița a fost minunată și îndeajuns de consistentă”, a explicat profesorul.

Ce mâncau mesopotamienii antici

Pentru mult timp, arheologii credeau că majoritatea mesopotamienilor consumau un tip de terci drept fel principal, cel mai probabil făcut din năut și linte amestecate cu cereale. Oamenii de știință credeau că mesopotamienii antici consumau acest fel de mâncare la fiecare masă, alături de pâine din orz și bere, potrivit History on the Net.

Însă, un arheolog francez a descifrat recent tăblițe care datează din 1900 î.Hr. și care includ un dicționar sumerian – akkadian. Acesta include cuvinte pentru mai mult de 800 de alimente, inclusiv 20 de brânzeturi diferite, 100 de supe diferite și 300 de pâini diferite.

sursa: descopera.ro