Notice: WP_Scripts::localize was called incorrectly. The $l10n parameter must be an array. To pass arbitrary data to scripts, use the wp_add_inline_script() function instead. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 5.7.0.) in /home/realitat/public_html/wp-includes/functions.php on line 5313

Top 10 cei mai mari exploratori

Eforturile exploratorilor au schimbat ceea ce știam despre planeta noastră, dar și cursul istoriei umane.

În prezent, mulți oameni sunt de părere că se află într-o perioadă care nu le permite să facă prea multe și asta deoarece era marilor descoperiri geografice este de mult apusă iar cea a a explorării spațiale încă nu a început. De-a lungul timpului, mii de exploratori au reușit să călătorească în zone îndepărtate și să intre în istorie ca urmare a eforturilor lor. India Today a realizat o listă cu zece astfel de exploratori.

10. Ibn Battuta (1304-1369)

Acesta este considerat unul dintre cei mai mari exploratori din toate timpurile și asta deoarece a călătorit prin întreaga lume islamică din Africa, Asia și sud-estul Europei. Setea lui de cunoaștere l-a condus și prin Africa de Nord, Egipt, Arabia, Persia, Afganistan.

Legendele spun că a traversat chiar și munții Himalaya pentru a ajunge în India, China, Asia de Sud-Est, Maldive și tot drumul înapoi în Maroc, locul său de baștină. A parcurs aproximativ 120.000 de kilometri în 30 de ani. Relatarea călătoriei sale a fost publicată într-o carte numită Rihla (Călătoria)

9. Xuanzang sau Hsuan-tsang (602-664)

Cel mai mare călător asiatic din toate timpurile, Xuanzang a fost un călugăr budist chinez. Aceasta a vrut să găsească locul de origine al budismului. Astfel,  Xuanzang a traversat Himalaya prin pasul Khyber și a ajuns în India. Această călătorie a durat în jur de 17 ani, după cum arată însemnările istorice.

Cartea pe care a scris-o în timpul călătoriei sale a descris o mulțime de detalii despre viața materială, socială și spirituală a Indiei. Aparent, unii cercetători au folosit detaliile din această carte pentru a realiza excavații ale unor situri arheologice.

8. Marco Polo (1254-1324)

La începutul anilor 1270, exploratorul italian Marco Polo a pornit într-o călătorie pentru a explora Asia împreună cu tatăl și unchiul său. Acesta a călătorit prin Persia, Afganistan, Mongolia și China, traseul pe care l-a urmat fiind cunoscut sub numele de „Drumul Mătăsii”.

Marco Polo s-a stabilit la Beijing, de unde a condus expediții în alte părți ale Chinei, Birmaniei și India. A navigat înapoi în Italia după ce a explorat Singapore, Sumatra și India. Călătoria sa de 26 de ani este consemnată în „Cartea minunilor lumii”.

Citeste in continuare pe descopera.ro