Cinci stele pentru Mazda MX-30 și Honda Jazz la testele EuroNCAP

Modelul electric MX-30 produs de Mazda a obținut scorul maxim de cinci stele la cea mai recentă sesiune de teste EuroNCAP. 

Două noi modele au fost testat de către specialiștii de la EuroNCAP: SUV-ul electric Mazda MX-30 și modelul de clasă mică Honda Jazz. Ambele s-au comportat excelent la testele de impact, obținând scorul maxim de cinci stele.

Mazda MX-30 este primul model full electric produs de constructorul japonez, iar rezultate obținute la testele de impact sunt excelente: 91% pentru protecția pasagerilor adulți și 87% pentru copii, precum și un calificativ de 73% pentru sistemele de asistență.

Singurul capitol unde Mazda poate îmbunătății calitățile modelului MX-30 este la comportamentul față de pietoni și alți utilizatori ai carosabilului, unde modelul electric a obținut un calificativ de 68%.

„MX-30 dezamăgește la abilitățile de evitare a coliziunii cu pietonii prin obținerea unor rezultate mediocre în teste și ca urmare a absenței unor funcții mai avansate”, spune Euro NCAP în comunicatul de presă.

Citește în continuare pe autoexpert.ro