Top 10 invenții care au eșuat în misiunea lor de a schimba lumea

Unele invenții, deși ambițioase, sfârșesc prin a fi uitate.

Capacitatea de a inova este una dintre cele mai importante atribute ale speciei noastre, dar cu toate astea, în unele cazuri, produsele creativității noastre se dovedesc a nu se ridica la înălțimea așteptărilor. Adesea se întâmplă ca unele invenții pur și simplu să fie trecute cu vederea de public, în ciuda speranțelor care îi animă pe cei care le-au creat. Listverse a creat o listă cu zece astfel de invenții.

10. Tancul zburător

Tancurile zburătoare au fost concepute pentru a combina puterea de foc a vehiculelor blindate și cu cea a superiorității aeriene, dar, în mod evident a fost un eșec. În esență, acestea erau aripi de planor atașate la tancuri și puteau fi remorcate sau transportate sub un avion. Apoi ar fi fost eliberate și ar fi pornit în luptă pentru a sprijini operațiunile de infanterie. Unele rapoarte sugerează faptul că URSS a investit în astfel de proiecte până în jurul anilor 1970.

În timp ce tancurile zburătoare au rămas un concept fantezist, ele au fost în mare parte înlocuite de tehnologia modernă. AC-130 Gunship este încărcat cu echipamente și armament care fac ca tancurile să arate ca niște jucării. Aceștia au la bordul lor arme Gatling de 25 mm sau 40 mm și un tun de 105 mm, ceea ce le face superioare unui tanc.

9. Videotelefoanele

Cu mult înainte de invenția televiziunii, oamenii își imaginau o lume în care puteau purta o conversație telefonică în timp ce puteau vedea persoana cu care purtau o conversație. Din această cauză, tehnologia pentru a face exact asta a fost dezvoltată, din nefericire, la un cost ridicat pentru o piață de consum care își imagina videotelefoane de zeci de ani.

În momentul în care un astfel de produs a fost pus pe piață, acesta era mult prea scump și puțini își puteau permite. Primele dispozitive costau în 1.500 de dolari bucata, iar abonamentul costa aproape 100 de dolari pe lună, ceea ce îl face inaccesibil pentru consumul de masă și o achiziție nesigură pentru companii.

8. Mașina de citit Fiske

Bradley Allen Fiske a creat numeroase invenții de-a lungul vieții sale, desigur, nu fiecare dintre ei a fost la fel de bine gândit ca vizorul său telescopic pentru navele de război. O astfel de invenție, Mașina de citit Fiske, a încercat să schimbe modul în care lumea a digerat informațiile, dar nu a reușit să ajungă la cititorii din lumea întreagă.

Ideea lui a fost de a crea un mic dispozitiv portabil cu o lentilă de mărire pentru un ochi și un scut care să-l mascheze pe celălalt. Textul era minituarizat folosind tehnici de gravare foto și a fost tipărit pe carduri de aproximativ 15 pe cinci centimetri. Folosind dispozitivul, o persoană ar putea privi prin obiectiv și poate citi tot ce este imprimat pe card. Ideea a fost de a reduce nevoia de hârtie, de a crea un nou mod de a consuma literatura. Nu a fost neapărat o idee proastă, dar nu a fost modul în care oamenii doreau să citească cărți, iar aparatul de citit Fiske nu a ajuns niciodată la producția de masă.

Citeste în continuare pe descopera.ro