Povestea incredibila a unui barbat care a furat identitatea fratelui!

Un şofer prins beat la volan i-a dus în eroare pe anchetatori un an şi jumătate cu identitatea fratelui său

Un caz incredibil a fost descoperit recent într-un dosar privind o infracţiune la regimul rutier, finalizat cu rechizitoriu şi ajuns la Judecătoria Suceava. Inculpatul trimis în judecată în acel dosar, Dan Marius Plopan, a fost achitat de răspundere în condiţiile în care nu el s-a aflat la volan, ci fratele său. Cum s-a ajuns aici? Bărbatul care s-a aflat în realitate la volan a oferit datele de identificare ale fratelui său. Cu aceste date de identificare nereale, acesta ar fi reuşit să inducă în eroare anchetatorii, de la poliţist şi până la procurorul de caz, adevărul fiind descoperit abia după mai bine de un an şi jumătate.

Minciuna a avut picioare foarte lungi în acest caz

Povestea din acest caz începe pe 22 mai 2013, la ora 3.00, când un echipaj al poliţiei rutiere a oprit pentru control, pe strada Grigore Alexandru Ghica, în municipiul Suceava, un autoturism Chevrolet, la volanul căruia se afla un bărbat sub influenţa băuturilor alcoolice (probele de sânge au indicat valori de 1,20 g/l alcool în sânge, prima probă, respectiv 1,05 g/l alcool în sânge, a doua probă). Şoferul a declarat că nu are actele de identitate asupra sa, însă a oferit informaţii complete privind identitatea lui Dan Marius Plopan, pe care şi-a însuşit-o. Poliţiştii au întocmit astfel actele de constatate a infracţiunii pe numele lui Dan Marius Plopan.

Ancheta a continuat cu acuzatul cu acest nume, pe numele său fiind întocmite mai multe acte procedurale. S-a întâmplat inclusiv cu ocazia audierii sale în calitate de învinuit, precum şi cu ocazia prezentării materialului de urmărire penală, de către procurorul de caz de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava. Aşa se face că au fost întocmite în fals, fără vinovăţie, de către organele de anchetă, buletinul de examinare clinică, buletinul de analiză, buletinul de analiză toxicologică, declaraţia de învinuit şi procesul verbal de prezentare a materialului de urmărire penală.

Dan Marius Plopan a fost trimis în judecată, prin rechizitoriu, încă din 2013, procesul derulat la Judecătoria Suceava având mai multe termene. Abia la termenul din 19 ianuarie 2015 s-a stabilit fără dubiu că Dan Marius Plopan nu s-a aflat la volan în ziua de 22 mai 2013.

Fratele care s-ar fi aflat în realitate la volan, trimis în cele din urmă în judecată

Referitor la cum s-a ajuns în această situaţie, principala justificare a anchetatorilor este legată de faptul că cei doi fraţi seamănă între ei. Cum documentul de identitate nu a fost verificat amănunţit, Cătălin Vladimir Plopan s-a dat drept Marius Dan Plopan pe toată perioada urmăririi penale. Acesta i-a păcălit practic pe anchetatori, o perioadă îndelungată, fapt imputabil celor care au făcut cercetări în dosar, cel puţin în prima sa fază.

Când dosarul a ajuns pe masa judecătorilor, lucrurile s-au lămurit în cele din urmă. Aşa se face că Marius Dan Plopan a fost achitat de acuzaţii. De precizat că acesta are calitatea de martor în dosar, neexistând indicii că şi-a sprijinit fratele când acesta şi-a dat în faţa anchetatorilor o identitate falsă.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava a reluat ancheta în acest caz, iar zilele trecute a fost trimis în judecată Cătălin Vladimir Plopan. Adică cel care, conform anchetei, s-a aflat la volan în ziua de 22 mai 2013, când a fost tras pe dreapta pe strada Grigore Alexandru Ghica din municipiul Suceava. În aceste condiţii, va începe un nou proces, care îl vizează de această dată pe inculpatul Cătălin Vladimir Plopan.

Leave a Reply

Your email address will not be published.