Notice: WP_Scripts::localize was called incorrectly. The $l10n parameter must be an array. To pass arbitrary data to scripts, use the wp_add_inline_script() function instead. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 5.7.0.) in /home/realitat/public_html/wp-includes/functions.php on line 5663

Vremea: Soarele prinde curaj, dar nu pentru multă vreme

Miercuri se încălzește în cea mai mare parte a țării. Dimineață sunt condiții de ceață în zonele joase, dar amiază ne-aduce soare și atmosfera plăcută aproape peste tot.

Maximele pleacă de la 13 grade în depresiuni și ajung pe la 20 de grade în Moldova.

Vremea pe regiuni

Vedem ce se întâmplă în fiecare regiune și începem cu Dobrogea și cu Bărăganul. Pe aici găsim vreme frumoasă și cer senin, dar după ce se risipește ceața matinală. Se face puțin mai cald decât ieri, iar prin Bărăgan se ating 18…19 grade.


Și mai sus, în Moldova sudică și în nordul Munteniei, avem vreme bună și temperaturi în creștere față de ziua trecută. Dimineața e posibil să apară ceață și aici, iar amiaza ne-aduce soare și până la 18…19 grade în termometre.

Un aer mai cald pătrunde miercuri și în jumătatea nordică a Moldovei și în Bucovina. Temperaturile urcă până la 20 de grade și avem o amiază foarte plăcută, cu vânt domol și câțiva nori inofensivi.

În nordul Transilvaniei și în Maramureș, avem o dimineață cam mohorâtă, cu temperaturi scăzute și ceață în unele zone. Apoi se arată soarele și maximele ajung pe la 15 grade.

În vestul țării găsim vreme de toamnă blanda și temperaturi puțin mai ridicate decât ieri. Norii apar în treacăt; vântul nu pune probleme, iar după prânz se ating 17…18 grade- valori potrivite pentru acest moment al anului.

În Transilvania este frig în primele ore ale zilei, mai ales în depresiuni, pe unde sunt și condiții de ceață. Amiaza ne-aduce însă vreme bună, se mai încălzește puțin și maximele ajung la 16…17 grade în vestul provinciei.

Și în Oltenia se face un pic mai cald decât ieri. atmosfera se menține însorită toată ziua și temperaturile urcă până la 19 grade în zona Drobeta Turnu-Severin. Cerul rămâne senin și pe timpul nopții, când se vor înregistra doar  4…5 grade.

Și în ținuturile sudice avem atmosfera plăcută, cer curat și maxime de 17…18 grade. La noapte se face destul de frig, iar în Dealurile Munteniei se ating 2…3 grade.

În București ne-așteaptă o zi frumoasă și mai caldă decât cea de ieri, cu soare și 19 grade pe la amiază. La noapte e posibil să apară ceață și minimă ajunge pe la 4…5 grade.

Și la munte găsim vreme bună și temperaturi în ușoară creștere. Norii apar destul de rar. Doar vântul are intensificări în zonele montane înalte, iar dimineață și noaptea vor fi condiții de ceață pe vai și în depresiuni.

Cum va fi vremea în următoarele zile

Începem cu Bucureștiul, pe unde joi dimineață vor fi condiții de ceață, dar atmosfera devine foarte plăcută după prânz. Se mai încălzește puțin; temperatura urcă până la 21…22 de grade și cerul se păstrează curat toată ziua.

Și vineri avem soare și vreme caldă pentru acest moment al anului. Se ating 23 de grade; vântul devine activ, iar noaptea se innoreaza, dar e puțin probabil să plouă.

Sâmbătă se schimbă vremea. Se răcește și o să plouă din când în când. Vor fi cel mult 16…17 grade- valori potrivite pentru dată din calendar.

La munte, miercuri se mai încălzește puțin și o să avem soare, atmosfera plăcută și un vânt mai intens în zonele montane înalte. Mâine-noapte e posibil să plouă în Carpații Occidentali.

Vineri, ploile se extind în masivele vestice și în cele nordice, iar pe seară apar câțiva nori de ploaie și în rest. Temperaturile încep să scadă, iar vântul devine mai insistent.

Sâmbătă, se îndreaptă vremea, dar se face mai frig. E posibil să cadă câțiva stropi de ploaie în Carpații Meridionali, iar vântul va suflă mai tare pe crește.

Sursa:stirileprotv

Leave a Reply

Your email address will not be published.