Notice: WP_Scripts::localize was called incorrectly. The $l10n parameter must be an array. To pass arbitrary data to scripts, use the wp_add_inline_script() function instead. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 5.7.0.) in /home/realitat/public_html/wp-includes/functions.php on line 5663

Ce se întâmplă dacă circuli fără AdBlue?

AdBlue este de foarte multe ori confundat cu un aditiv pentru combustibil, dar trebuie să știți că acesta este un lichid eliberat în sistemul de evacuare care nu trebuie amestecat niciodată cu motorina. AdBlue are propriul rezervor și este depozitat complet separat de combustibil.

Se recomandă verificarea periodică a nivelului de AdBlue și completarea nivelului dacă mesajul pentru nivelul scăzut de AdBlue apare în bord. Consumul de AdBlue depinde de stilul de condus.

Ce se întâmplă dacă circuli fără AdBlue?

Dacă nu reîncărcați rezervorul, se vor declanșa alte niveluri de alertă în funcție de distanță parcursă și numărul de reporniri ale motorului.

Dacă avertizările nu sunt respectate, performanțele motorului vor fi restricționate de computerul mașinii. Ultimul avertisment constă în imposibilitatea de a reporni mașină fără a umple rezervorul AdBlue.

Recomandări:

-Nu permiteți golirea completă a rezervorului de AdBlue. Completați rezervorul din timp, înainte de a se goli;

-Dacă rezervorul se golește, nu veți putea porni motorul după ce acesta se oprește;

-Singura modalitate de a reporni după golirea rezervorului este de a completa cu cantitatea specificată de AdBlue.

Mașina te anunța automat când este cazul să umpli rezervorul de AdBlue

Un rezervor de AdBlue plin este suficient pentru circa șase – opt plinuri de carburant. Substanța trebuie utilizată nediluată.

Rezervorul AdBlue este separat de cel pentru carburant și poate fi accesat cu ușurință, fie prin aceeași clapetă ca rezervorul diesel, fie printr-o clapetă separată.

Adăugarea de AdBlue în rezervorul de motorină poate provoca daune majore. Pentru a evita confuzia și pentru a preveni acest lucru, AdBlue este ușor identificat printr-o duză albastră și un capac de umplere albastru. La alimentarea cu AdBlue de la pompă la o stație de alimentare, vă recomandăm să utilizați pompa adaptată pentru autoturisme.

Important: Ștergeți orice scurgeri de AdBlue. Este nevoie de acordarea unei atenții speciale pentru a preveni contactul dintre AdBlue și vopseaua mașinii. Dacă acest lucru se întâmplă, clătiți cu apă din abundență deoarece lichidul poate deteriora vopseaua.

Sursa:promotor

Leave a Reply

Your email address will not be published.