UIMITOR ! Bucurestiul este pe primul loc in Europa cel mai aglomerat oraş din Europa din punctul de vedere al circulaţiei rutiere !

Bucureştiul a fost, în anul 2014, cel mai aglomerat oraş din Europa din punctul de vedere al circulaţiei rutiere. În Bucureşti, timpul petrecut în ambuteiaje creşte cu 41% parcurgerea unui traseu, iar la orele dimineţii creşte cu 89%, potrivit unui studiu realizat de producătorul de aparate de navigaţie GPS TomTom.

În clasamentul celor mai aglomerate oraşe din Europa, Bucureştiul este urmat de Varşovia (unde timpii de parcurs cresc cu 40% din cauza coloanelor de maşini), de Roma (cu 38%), de Londra (cu 37%) şi de Marsilia (cu 36%).

Compania GPS TomTom a analizat timpii de parcurs din 218 mari oraşe din 36 de ţări, situaţiile din România, China, Arabia Saudită şi Singapore fiind introduse pentru prima dată în clasament.

La nivel global, oraşul Istanbul – situat atât în Europa, cât şi în Asia – este cel mai dificil din punctul de vedere al fluidităţii traficului rutier. În Istanbul, timpul petrecut în coloane creşte cu 58% parcurgerea unui traseu (ponderea atingând 109 % seara). Pe locurile următoare din punctul de vedere al aglomeraţiei rutiere se clasează Mexico City, Rio de Janeiro şi Moscova.

Leave a Reply

Your email address will not be published.