Află AICI când ai voie să circuli pe șinele de tramvai.

Avem voie sa circulam cu masina pe linia de tramvai? Diverse episoade din trafic arată că șoferii nu stiu raspunsul corect la aceasta intrebare.

Circulatia masinilor pe linia de tramvai este perfect legala in unele cazuri, dupa cum a explicat, pentru Ziare.com, purtatorul de cuvant al Brigazii Rutiere de Politie, Ovidiu Munteanu.

Potrivit Codului Rutier, soferii au voie sa mearga pe calea de rulare a tramvaiului daca bulevardul are maximum doua benzi de circulatie pe sens. Asadar, pe arterele cu una sau doua benzi pe sens, soferii au voie sa circule pe linia de tramvai, cata vreme nu perturba mersul mijloacelor de transport in comun si nu circula pe dupa refugii.

Dar ce se intampla in cazul in care avem un bulevard cu trei benzi de circulatie, insa prima banda este ocupata de masini parcate? In acest caz, teoretic exista trei benzi de circulatie, insa practic sunt doar doua. In aceasta situatie, soferii nu au voie sa patrunda pe sinele de tramvai, pentru ca se considera ca autoturismele respective sunt parcate neregulamentar. Mai mult, Octavian Munteanu sustine ca toti soferii acelor masini sunt sanctionati.

“Se considera oprire/stationare neregulematara si atunci posesorul autoturismului va primi o sanctiune contraventionala. Se fotografiaza, se filmeaza masina, unele primesc fluturasi in geam, altele – prin filmare sau fotografiere – primesc la domiciliu, dupa identificare, sanctiunea contraventionala, procesul verbal in plic, nu trebuie sa fie neaparat oprit de catre agentul de politie rutiera sau agent de politie locala”, a explicat purtatorul de cuvant al Brigazii Rutiere.

Leave a Reply

Your email address will not be published.