Șoseaua inaugurată recent pe care șoferii nu înțeleg cum să circule. Mulți ajung pe contrasens din lipsa indicatoarelor

Problemele de pe șoselele vechi au apărut și pe cele noi, așa cum se întâmplă de pildă la nodul rutier care leagă Drumul Național 1, de Autostrada 0 a Capitalei.  

Un șofer a căzut cu mașina în șanț, după ce a derapat într-o curbă prost semnalizată. Încă de acum două luni, de când s-a inaugurat pasajul, șoferii au reclamat semnalizarea proastă care-i face pe mulți să intre pe contrasens. Două mașini au fost cât pe ce să se ciocnească pe pod.

În imaginile surprinse de o cameră de supraveghere din zonă se vede momentul în care un șofer derapează pe o porțiune de drum dat în folosință la 1 decembrie. Este nodul rutier aflat între localitatea Corbeanca și Aeroportul Otopeni, care îi pune în încurcătură pe șoferi încă de la inaugurare.

Dacă ar fi să ne luăm după urmele lăsate pe pământ se pare că nu vorbim de o singură mașină care a ajuns în acest șanț, ci două cel puțin. Oamenii care locuiesc în zonă spun că nu e de mirare, pentru că vorbim de o curbă strânsă, șoseaua e îngustă și înclinată tocmai spre șanț.

Radu Alex, localnic: „Drumul nu a fost finalizat și a fost dat în folosință fără indicatoare rutiere. Au fost două cazuri într-o săptămână. Își dau seama că au greșit și o iau pe contrasens”.

Spusele tânărului sunt confirmate imediat de un șofer care în timp ce corespondentul ȘtirileProTV filma întoarce pe contrasens și îl pune în pericol pe un bărbat care circula regulamentar.

Ca să evite impactul pe șoseaua îngustă aceștia se apropie periculos de marginea drumului. Câteva minute mai târziu bărbatul urcă pe pod, ignorând indicatorul obligatoriu la dreapta și întoarce în DN1. La fel procedează și alt șofer.

Câteva minute mai târziu un șofer confuz cere ajutorul.

Șofer: „Nu înțeleg cum se iese de aici. Eu vreau să merg tot spre București pe DN1”.

Faptul că șoferii nu înțeleg unde duc intrările în nodul rutier s-a văzut încă din luna decembrie când a fost deschisă circulația. Doi șoferi au fost la un pas să se ciocnească frontal pe podul care traversează DN1 după ce unul din ei a intrat pe contrasens. Deși au trecut două luni de atunci, autoritățile nu au îmbunătățit semnalizarea.

Video aici

Sursa:stirileprotv

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *