Lucrările pe Autostrada Moldovei A7, care leagă Capitala de Siret, ar putea fi gata mult mai devreme
În ceea ce priveşte traficul rutier, anul acesta lucrurile se vor schimba, promit autorităţile. Cele două loturi de pe autostrada A7, de pe traseul Ploieşti-Focşani, vor putea fi date în circulaţie până în luna octombrie. Deşi termenul de finalizare a lucrărilor este estimat în anul 2025, autorităţile spun că porţiunea va fi finalizată mult mai repede. Pe lângă acest lucru, în următoarea perioadă vor fi finalizate şi studiile de fezabilitate pentru tronsonul Paşcani-Suceava.
Cele două loturi de pe autostrada A7, care leagă Muntenia de Moldova, ar putea fi finalizate până la sfărşitul acestui an, adica mult mai devreme decât termenul care a fost estimat.
În acest moment stadiul lucrărilor este de 45% pe traseul Ploieşti-Focșani, iar până în martie se va depăşi procentul 65%.
Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor: Pe primele două tronsoane, de la Ploieşti la Buzău, vă pot spune că rămânem pe termenul asumat, şi anume octombrie anul acesta vor fi date în circulație. Pe lotul 3 care, din păcate, a tot fost amânat cam un an jumate de diversele contestaţii şi răspunsuri date de către cei de la CNSC, vor începe lucrările la 1 martie.
Cristian Pistol, directorul CNAIR: Ele sunt în grafic, pot fi finalizate, dar trebui să aibe undeva un procent de execuţie lunar de aproximativ 8%, astfel încât în octombrie să putem să le recepţionăm şi să le dăm în circulaţie.
Autostrada Moldovei A7. Unele tronsoane ar putea fi gata înainte de termen, susțin autoritățile
Finalinalizarea acestui lot A7 este important şi pentru oraşul Focşani, deoarece va prelua mare parte din traficul din oraş.
Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor: Putem pe finalul acestei veri să spunem că tot lotul acesta patru, cocoaşa aceasta de la Focşani va fi dată în circulaţie.
În următoarea perioada vor fi finalizate şi studiile de fezabilitate pentru următoarele tronsoane ale autostrăzii A7. Ministrul Transporturilor a dat asigurări că banii de despăgubiri pentru terenurile expropriate există în buget și aceste plăți vor fi onorate.
Cristian Pistol, directorul CNAIR: Cei de la CNAIR au mărit personalul. Pe de o parte, pe de altă parte sunt şi comisiile de evaluare a dreptului de proprietate la primării, au fost constituite şi urmează ca documentele să fie verificate, o parte dintr ele sunt. S-au făcut şi plăţi.
Chiar dacă ministrul Transporturilor a dat asigurări că unele tronsoane vor fi gata înainte de termen, potrivit unei informări ale CNAIR, pe unele loturi construcția încă nu a început. Cele mai ridicate procente de execuție între Ploiești și Focșani le găsim pe lotul 1 Dumbrava – Mizil, aici unde lucrările sunt la 43% și pe lotul 2 Mizil – Pietroasele, acolo unde lucrările sunt la 41,5%. Lucrările între Buzău și Focșani sunt cuprinse între 4 și 29%.
Sursa:observatornews