Mercedes-Benz are un rival, Volkswagen lansează Amarok cu 255 CP

Volkswagen Amarok cu motor V6 de 3.0 litri și 255 de cai putere vine să rivalizeze cu versiunea similară de la Mercedes-Benz, X-Class-ul cu propulsie diesel V6 și 258 CP.

Volkswagen nu a stat pe gânduri și lansează un rival pentru X-Class 350 d 4MATIC. Sub capota pick-up-ului german se află o unitate V6 TDI de 3.0 litri, care produce 255 de cai putere (268 la pornire, cu sistem overboost). Puterea este transmisă către toate cele patru roți prin intermediul unei transmisii automate cu opt trepte.

Clienții pot alege ca linie de echipare pentru noua versiune, Highline sau Aventura. Vehiculele prezintă și o serie de noutăți la nivel vizual. Amarok Aventura vine standard cu jante “Talca” de 20 de inci, de culoare Dark Graphite, o bară sport în culoarea caroseriei și faruri bi-xenon cu lumini de zi LED. Cabina vine cu acoperiș și montanți în titanium black. Scaunele sunt îmbrăcate în piele Nappa tot titanium black.

Volkswagen Amarok 255 CP 2

Volkswagen oferă și o nouă culoare, Peacock Green, exclusiv pentru Amarok-ul cu 255 CP, alături de opțiunile mate Indium Grey și Ravenna Blue.

Primele modele Amarok cu motor V6 cu 255 CP vor ajunge în showroom-uri la mijlocul lunii iunie. În Germania, Amarok Highline va fi disponibil cu un preț de pornire de 51.384 de euro, în timp ce versiunea Aventura pornește de la 58.072 de euro. În Germania și în Marea Britanie, s-au deschis deja listele de comenzi, iar mașinile vor ajunge la clienți începând cu luna septembrie.

sursa: autoexpert.ro