Notice: WP_Scripts::localize was called incorrectly. The $l10n parameter must be an array. To pass arbitrary data to scripts, use the wp_add_inline_script() function instead. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 5.7.0.) in /home/realitat/public_html/wp-includes/functions.php on line 5313

Sfaturile polițiștilor pentru a fi în siguranță în trafic în condiţii de ceaţă

Pentru o călătorie sigură şi pentru prevenirea accidentelor de circulaţie produse pe fondul fenomenelor meteorologice nefavorabile, în special în condiţii de ceaţă, poliţiştii îi sfătuiesc pe şoferi să adopte un comportament responsabil şi să respecte cu stricteţe regulile de circulaţie.

Sfaturi pentru prevenirea accidentelor de circulaţie:

1. În condiţii de ceaţă, manifestaţi atenţie sporită pe toată durata deplasării pe drumurile publice, rulaţi cu viteză redusă, adaptată permanent condiţiilor de drum, iar fiecare manevră în trafic trebuie făcută numai după o temeinică asigurare.

2. Utilizaţi luminile de întâlnire şi pe timpul zilei, pe toate categoriile de drumuri, precum şi pe cele de ceaţă, în cazul apariţiei acestui fenomen, pentru a reduce riscul înregistrării unor evenimente rutiere negative ca urmare a neasigurării la schimbarea direcţiei de mers. Păstraţi o distanţă mai mare faţă de autovehiculele care circulă în faţă.

3. Curăţaţi în permanenţă farurile şi blocurile de semnalizare şi folosiţi corespunzător instalaţia de ventilaţie – climatizare!

4. Atunci când autovehiculul este imobilizat, pe timp de ceaţă, din cauza unei defecţiuni, accident sau din orice altă cauză, prezenţa acestuia trebuie semnalizată atât prin luminile de poziţie şi cele de avarie, cât şi prin folosirea triunghiurilor reflectorizante.

5. Pentru a nu produce blocaje în trafic, le recomandăm şoferilor să nu depăşească coloana de autovehicule oprite la semafor şi să nu oprească sau să staţioneze în locuri unde ar putea împiedica desfăşurarea normală a traficului rutier.

6.Totodată, este necesar ca aceştia să păstreze liber centrul intersecţiei, să nu blocheze calea de rulare a mijloacelor de transport public şi să nu treacă la culoarea roşie a semaforului electric destinat lor şi să nu claxoneze inutil.

7. De asemenea,  conducătorii auto trebuie să păstreze în mers o distanţă suficient de mare faţă de autovehiculul care îl precedă, pentru a putea opri în condiţii de siguranţă, în situaţia în care acesta încetineşte brusc.

8. Pietonilor le recomandăm să circule numai pe trotuare, traversarea străzii să o facă prin locurile special amenajate, la culoarea verde a semaforului electric şi numai după ce sunt siguri că intenţia lor de a traversa a fost observată de către şoferi.

Sursa:adevarul