Notice: Function WP_Scripts::localize was called incorrectly. The $l10n parameter must be an array. To pass arbitrary data to scripts, use the wp_add_inline_script() function instead. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 5.7.0.) in /home/realitat/public_html/wp-includes/functions.php on line 5835

Efectele vremii înșelătoare asupra sănătății. Avertismentul specialiștilor

Vremea de la acest încept de an, cu varianţii mari de temperatură, poartă o parte din vină pentru numărul foarte mare de cazuri de gripă şi viroze. Specialiştii spun că trecerea de la 15 la 0 grade Celsius, în doar două zile, slăbeşte organismul. În plus, oamenii nu mai ştiu cum să se îmbrace ca să ţină pasul cu aceste schimbări.

Să te îmbraci corespunzător în această perioadă e o adevărată provocare. Avem de-a face cu o vreme extrem de capricioasă. După câteva zile de temperaturi ridicate, frigul ne ia prin surprindere şi starea de sănătate are de suferit.

-Greu, cam greu, mai ales pentru copiii, îi foarte greu. Sunt multe viroze, multe gripe.

-Acum ne plimbăm, ne ducem pe la soare. Da e rece, dar ne îmbrăcăm și ne ducem.

Potrivit specialiștilor, frigul și umezeala sunt factori de stres pentru organismul nostru și ne fac vulnerabili în fața răcelilor și virozelor.

Delia Ciucă, medic de familie: Dacă nu ne protejăm, atunci ne răcim. Nu ne răcim din cauza frigurilor, ne răcim din cauza virusurilor și a bacterilor. Dar faptul că suntem expuși la frig, acesta scade imunitatea organismului, fiind un factor stresor.

-Ne adaptăm, e greu, dar facem față. O dată e frig, nici nu știi cum să te îmbraci. E foarte greu.

-Evident că ne dă peste cap. Când ieșim și vdem că afare e alb, după o zi de primăvară, parcă și psihic te deranjează.

Medicii ne recomandă să fim precauți în această perioadă. Să consumăm multe lichide, fructe și legume proaspete și să ne îmbrăcăm corespunzător.

Specialiștii ne recomandă să ne îmbrăcăm cu mai mute articole vestimentare, în straturi, astfel încât să ne putem adapta schimbărilor de temperatură. În pls, nu trebuie să uităm acasă fularul, mănușile și căciula.

Meteorologii anunță că până vineri va fi frig, iar în weekend se vor înregistra temperaturi de primăvară.

sursa: digi24.ro