Cât costă o vacanță în România după pandemie. Care sunt prețurile pe litoral și la munte

Românii revin încet-încet la viața normală și încep să plece în vacanță. Proprietarii de hoteluri și pensiuni au fost nevoiți să investească sume importante pentru a putea redeschide în condiții de siguranță.

Mulți români visau la clipa în care vor putea merge din nou în vacanțe la mare și la munte. Începând din 1 iunie pot călători din nou pe teritoriul țării fără a avea nevoie de o declarație pe proprie răspundere, însă vor fi nevoiți să respecte câteva reguli. Cea mai importantă este cea a distanțării sociale.

De cealaltă parte, hotelierii au luat și ei măsuri pentru ca angajații și clienții să fie în siguranță. Au fost investite sume importante în panouri de plexiglass la recepții, dezinfectanți sau măști.

Mulți proprietari de hoteluri și pensiuni spun că și așa au pierdut foarte mult în starea de urgență din cauza restricțiilor impuse de autorități. Este posibil ca acest lucru să se reflecte în prețuri mai mari în perioada următoare.

Am analizat câteva variante pentru concedii atât în România cât și în alte țări din Uniunea Europeană.

Începem cu litoralul. De exemplu, două nopți de cazare pentru două persoane în weekendul 5-7 iunie în Mamaia, la un hotel de patru stele costă 1.093 de lei. Pentru aceeași perioadă, prețul pentru două nopți la un hotel de patru stele în Corfu este de 595 de lei.

Sunt și variante mai ieftine, atât pe litoralul românesc dar și în Grecia sau Bulgaria. De exemplu, pentru două nopți de cazare la sfârșitul acestei săptămâni în Neptun la un hotel de două stele veți plăti 141 de lei. Iar în Thassos, prețul pentru două nopți de cazare în perioada 5-7 iunie este de 232 de lei. Pentru un weekend la Balcic în aceeași perioadă prețul este de 147 de lei.

Desigur, pentru cei care preferă vacanțele la munte există destule variante pentru cazare. Două nopți pentru două persoane la Bușteni costă 239 lei, iar pentru un weekend la Predeal veți plăti 198 de lei.

Prețuri pentru un weekend la mare (5-7 iunie)

Hotel 4* – Mamaia 1.093 lei (2 nopți – 2 adulți)

Hotel 4* – Corfu 595 lei (2 nopți – 2 adulți)

Prețuri pentru un weekend la mare (5-7 iunie)

Hotel 2* – Neptun 141 lei (2 nopți – 2 adulți)

Hotel 2* – Thassos 232 lei (2 nopți – 2 adulți)

Hotel 2* – Balcic 147 lei (2 nopți – 2 adulți)

Hotel 3* – Bușteni 239 lei (2 nopți – 2 adulți)

Hotel 3* – Predeal 198 lei (2 nopți – 2 adulți)

Sursă: Booking.com