Normele de igienă nu par a fi valabile în toate județele din România. În Moldova, jumătate din populație nu are acces la sistemul public de alimentare cu apă

Aproape o treime (30%) din populația țării nu este conectată la sistemul public de alimentare cu apă, arată datele transmise miercuri de Institutul Național de Statistică. E vorba de circa 5,6 milioane de români, cei mai mulți dintre cei neconectați (circa 50%) fiind rezidenți din Moldova. Urmează apoi localitățile din regiunea Sud-Vest Oltenia, unde 40% din populație a rămas ne-conectată și locuitorii regiunii Sud-Vest Oltenia, unde 40% nu sunt racordați la apă.

”În anul 2019 populaţia conectată la sistemul public de alimentare cu apă a fost de 13.728.144 persoane, reprezentând 70,9% din populaţia rezidentă a României, cu 212.518 persoane mai mult decât în anul 2018. Creșterea a fost determinată de racordarea populației la rețelele de alimentare cu apă nou construite. La nivelul regiunilor de dezvoltare, în anul 2019, ponderea cea mai mare a populației conectate la sistemul public de alimentare cu apă, în total populație rezidentă, s-a înregistrat în regiunea București-Ilfov (87,7%), urmată de regiunea Sud-Est (82,3%)”, mai arată INS în comunicat.

sursa: hotnews.ro