Notice: WP_Scripts::localize was called incorrectly. The $l10n parameter must be an array. To pass arbitrary data to scripts, use the wp_add_inline_script() function instead. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 5.7.0.) in /home/realitat/public_html/wp-includes/functions.php on line 5313

Cum să reduci viteza atunci când asfaltul este acoperit cu gheață sau zăpadă

Atunci când drumurile sunt acoperite de zăpadă, când apare pe alocuri gheața pe carosabil, trebuie să evitați să apăsați pedala de frână. În astfel de situații, puteți apela la frâna de motor. Acest lucru înseamnă că veți reduce viteza folosind schimbătorul de viteze și nu apăsând pedala cu piciorul. Veți retrograda pentru a reduce viteza de deplasare. Se reduce riscul unui derapaj atunci când nu acționați sistemul mecanic de frânare al autovehiculului.

Roțile se vor învârti continuu, fără să se blocheze, iar riscul de a pierde aderența este mai mic.

Cum poți să pui frână de motor atunci când conduci o mașină cu transmisie automată?

“Am mașină automată, nu pot folosi frâna de motor!” Este scuza unor șoferi care nu își cunosc autoturismul suficient de bine. Dar și aceștia trebuie să știe că pot apela la frâna de motor și când conduc o mașină cu transmisie automată.

Evident, lucrurile sunt foarte simple atunci când există padele în spatele volanului. Apeși cu degetele padela din stânga, pe care apare semnul “-“ (minus) pentru a retrograda. Padela din partea dreaptă, cea cu semnul “+” (plus) este pentru a trece în treaptă superioară la nevoie.

Când nu ai padele pe coloana de direcție, vei fi nevoit să folosești selectorul transmisiei automate. Procedura este extrem de simplă. Tragi selectorul către tine sau îl împingi către scaunul din dreapta, în funcție de recomandările schemei care apare pe tunelul median, pentru a trece în modul Manual.

Odată trecut în Manual, la cele mai multe mașini, pentru a selecta într-o treaptă inferioară, trebuie să tragi ușor de selector către spate. Dar există și mașini la care retrogradezi împingând selectorul în față, cum este, de exemplu, la modelele BMW.

sursa: promotor.ro