Notice: Function WP_Scripts::localize was called incorrectly. The $l10n parameter must be an array. To pass arbitrary data to scripts, use the wp_add_inline_script() function instead. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 5.7.0.) in /home/realitat/public_html/wp-includes/functions.php on line 5831

Vremea: Se anunță ploi torențiale în mai multe zone

Vineri, instabilitatea cuprinde majoritatea zonelor și apar ploi torențiale, cu descărcări electrice și rafale puternice de vânt. Se pot strânge chiar și peste 40 de litri de apă pe metru pătrat.

Maximele pleacă de la 20-21 de grade în Bucovina și se opresc la 30 de grade în Lunca Dunării.

În Dobrogea și Bărăgan găsim vreme destul de frumoasă, soare și până la 30 de grade în Bărăgan. Ploile vin mai ales pe seară și după lăsarea nopții și vor fi însoțite de tunete, fulgere și intensificări ale vântului.

În Moldova sudică și în nordul Munteniei avem atmosfera însorită în prima parte a zilei, după care se înnorează și apar aversele. Se pot strânge cantități însemnate de apă și vor fi condiții de grindină. Temperaturile ajung la valori normale pentru o zi de iunie și vor fi 28-29 de grade.

Instabilitatea crește după prânz și în jumătatea nordică a Moldovei și în Bucovina. O să plouă în mai multe reprize și vor fi averse consistente, descărcări electrice, dar și condiții de grindină și vijelii. Temperaturile se opresc pe la 21 de grade în zona Bucovinei, dar ajung la 28 de grade în Bacău.

În nordul Transilvaniei și în Maramureș mai vin câteva ploi zgomotoase, dar se arată și soarele din când în când. Se face mai răcoare decât joi și vor fi cel mult 25-26 de grade. La noapte norii se risipesc și temperaturile coboară până la 10 grade în Maramureș.

Și în ținuturile vestice se mai adună norii și vor aduce alte serii de averse, mai ales în prima parte a zilei. Temperaturile scad și aici: joi au fost 31 de grade; vineri maximele nu mai trec de 27 de grade.

Instabilitatea crește și în zona Transilvaniei, pe unde o să plouă destul de mult, o să cadă grindină și pot produce vijelii. Maximele se opresc pe la 26, poate 27 de grade în vestul provinciei.

Nici Oltenia nu scapă de ploi. Acestea vin îndeosebi după orele prânzului și vor însoțite de tunete, fulgere și vânt puternic. Temperaturile, comparabile cu cele de joi, ajung pe la 28-29 de grade, iar vremea se liniștește pe timpul nopții.

Atmosfera devine instabilă și în ținuturile sudice. Aversele apar mai ales la apropierea serii și pot aduce cantități însemnate de apă, într-un timp foarte scurt. Până atunci avem o zi destul de însorită, cu 30 de grade în Lunca Dunării.

București

În București avem vreme bună în prima parte a zilei. Temperatura urcă până la 29 de grade, însă mai târziu se înnoreaza și o să plouă. Vor fi averse însoțite de fenomene electrice, intensificări ale vântului, poate și grindină. La noapte se mențin condițiile de ploaie și se ating 16-17 grade.

Munte

La munte instabilitatea se extinde treptat, iar până diseară ploile cuprind toate masivele. Se anunță cantități mari de apă și fenomene meteo severe: căderi de grindină și vijelii. La capitolul temperaturi nu sunt schimbări importante față de joi.

Mare

La mare găsim vreme frumoasă, dar peste noapte ploile ajung și aici. Până atunci avem o zi destul de însorită, cu briză activă și până la 24-25 de grade prin stațiuni. Apă marii are în jur de 23 de grade.

Prognoza meteo pentru următoarele zile

În București, sâmbătă dimineață sunt ceva condiții de ploaie. Apoi, vântul activ împrăștie norii, iar maxima ajunge pe la 28 de grade.

Duminică se înseninează și se face mai cald. Se ating vreo 30 de grade la amiază, dar noaptea aduce temperaturi plăcute, de 15-16 grade.

Luni se încălzește și mai tare. Maxima ajunge pe la 33 de gade, valoare înregistrată la umbră; norii apar destul de rar și vântul se menține activ.

La munte, sâmbătă, mai apar câteva ploi de scurtă durată în masivele sudice. În rest, se îndreaptă vremea. Pe crește se intensifica vântul, iar în estul Carpaților Meridionali și în Carpații de Curbură se face mai răcoare decât vineri.

Duminică, temperaturile încep să crească și vremea frumoasă cuprinde toată zona montană.

Luni, se mai încălzește puțîn și o să avem o zi însorită, dar cu vânt intens. În noaptea de luni spre marți, o să plouă în masivele nordice și în cele estice.

Pe litoral, ziua de sâmbătă aduce vreme cam instabilă, înnorări, averse trecătoare și temperaturi puțin mai scăzute decât vineri.

Duminică se încălzește și revine timpul frumos. În aer vor fi până la 26 de grade, iar apa mării va avea în jur de 22 de grade.

Vreme frumoasă avem și luni: soare, câțiva nori și temperaturi agreabile. În noaptea de luni spre marți se înnoreaza și e posibil să plouă.

Sursa:stirileprotv

Leave a Reply

Your email address will not be published.