Un tânăr și-a construit propriul Batmobile și Batpod

Ăsta da fan. Nguyen Dac Chung din Vietnam (24 de ani) s-a îndrăgostit pe loc de unul dintre cele mai cunoscute personaje de benzi desenate şi filme cu eroi: Batman. Şi nu s-a limitat să vizioneze filmele cu eroul preferat sau să adune postere şi figurine cu acesta, ci a construit o replică a maşinii Batmobile şi a motocicletei Batpod…Nguyen Dac Chung, din Vietnam, și-a construit propriul Batpod / Foto: Captura video

Nguyen Dac Chung, din Vietnam, și-a construit propriul Batpod / Foto: Captura video

Născut în 1998, Nguyen Dac Chung, din Vietnam, a fost doar un copil când „The Dark Knight” al lui Christopher Nolan a luat cu asalt cinematografele din întreaga lume. Însă, filmul a avut un impact atât de mare asupra lui, încât a crescut visând că într-o bună zi va avea propriul Batmobile și Batpod. În 2020, reușise să realizeze jumătate din acest vis când și-a construit o replică funcțională a Tumbler-ului, impresionantul Batmobile al lui Batman. Iar, recent, și-a îndeplinit obiectivul în totalitate.Playvolume

Nguyen Dac Chung este un absolvent al Universității de Arhitectură din Hanoi, Vietnam, și un înfocat fan a lui Batman. În 2020, tânărul vietnamez și-a construit propriul Batmobile, însă și-a îndeplinit visul în totalitate la începutul acestei luni, când și-a construit și propriul Batpod. Cu ajutorul unei echipe de prieteni, Nguyen a petrecut șase luni pentru a își duce la bun sfârșit proiectul.

Așadar, tânărul a petrecut un an întreg colectând imagini cu emblematicul vehicul pe două roți al lui Batman, înainte de a decide că vrea să îl construiască, punând toate piesele împreună la o fabrică din Cao Bang. Batpod-ul său are o lungime de 3 m, o lățime de 80 cm, o înălțime de 90 cm și cântărește 250 kg. Este realizat în cea mai mare parte din fier, cu un șasiu din oțel și cotiere și pistoale din plastic, iar viteza maximă este de 30 km/h. Însă, viteza nu este o problemă pentru Nguyen, nu a fost niciodată o prioritate pentru el.

„Vehiculul este proiectat să fie 95% similar cu modelul din film”

În 2020, și-a construit propriul Batmobile / Foto: Profimedia

Imaginea 1/2: În 2020, și-a construit propriul Batmobile / Foto: Profimedia

În 2020, și-a construit propriul Batmobile / Foto: Profimedia
A finalizat proiectul în șase luni / Foto: Captură video

„În general, acest vehicul este proiectat să fie 95% similar cu modelul din film. Caracteristica unică a acestui Batpod este capacitatea de a se auto-echilibra fără un stand sau un punct de sprijin. În plus, atunci când conduceți Batpodul, conducătorul auto trebuie să fie aproape într-o poziție «culcat», paralelă cu corpul vehiculului”, a declarat el, potrivit OddityCentral.

Chiar dacă în cele din urmă și-a îndeplinit visul, Nguyen și echipa sa s-a confruntat cu o serie de provocări în timpul proiectării și construirii Batpod-ului, de la aprovizionarea cu mai multe părți importante din afara Vietnamului până la implementarea sistemului de direcție și cablare într-un mod care a prioritizat estetica.

Proiectul l-a costat 8.500 de dolari

De asemenea, pentru realizarea întregului proiect, tânărul vietnamez estimează că a cheltuit în jur de 8.500 de dolari. Acum că și-a dus la bun sfârșit obiectivul, Nguyen Dac Chung se poate plimba pe străzile orașului Hanoi în propriul său Batpod și Batmobile. „Mă uit la The Dark Knight de când eram copil, visând mereu să pun mâna pe vehiculul unui supererou”, a mai adăugat el.

Sursa:click

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *