Școala de șoferi pe manuală sau automată? Cum e mai bine să începi
Episodul cu numărul 8 din „Podcast cu Prioritate” îl are ca invitat pe Silviu Toma, fondatorul școlii de conducere defensivă Romania Driving Experience.
În ceea ce privește alegerea unei școli de șoferi, mulți se confruntă cu o dilemă: tipul transmisiei mașinii de școală – fie pe cutie manuală, fie pe automată. Despre acest subiect ne va povesti invitatul nostru.
Experiența lui Silviu Toma în șofat se dovedește atât prin certificarea sa ca trainer atestat, cât și prin organizarea unei școli de conducere defensivă în România. Iar, cu ocazia emisiunii „Podcast cu Prioritate”, acesta împărtășește cu noi opiniile sale despre școala de șoferi pe cutie automată.
Dacă s-ar începe pe o mașină cu transmisie automată ar fi ideal
Silviu consideră că școala de șoferi pe cutie manuală este un proces dificil pentru începători, fiindcă aceștia, odată ce se urcă la volan alături de instructor, se confruntă cu o multitudine de comenzi și responsabilități care îi pot suprasolicita.
El este de părere că, în mod ideal, școala de șoferi ar trebui să le ofere elevilor medii cât mai sigure pentru învățare, de preferat cât mai puțin circulate, alături de mașini ușor de utilizat, care este cazul celor cu transmisie automată. În acest fel, nu se vor omite elementele esențiale ale conducerii auto, precum: poziția șoferului pe scaun și a mâinilor pe volan sau beneficiile centurii de siguranță.
Acesta adaugă faptul că în momentul conducerii unei mașini manuale, un începător ar fi prea concentrat asupra comenzilor mașinii, precum utilizarea ambreiajului, astfel ignorându-se aspecte mai importante, asemenea celor menționate anterior.
Silviu consideră că odată ce un elev învață elementele de bază, acesta capătă încredere de sine, fiind mai apoi capabil să învețe cu ușurință conducerea unui vehicul pe cutie manuală de viteze.
Sursa:promotor