Elevii români au primit patru medalii la Olimpiada de Informatică din Balcani

Lotul olimpic de informatică al României a obţinut două medalii de aur şi două de argint la a XXIV-a ediţie a Balcaniadei de Informatică pentru seniori, desfăşurată la Nicosia, în perioada 27 iunie – 3 iulie, anunţă Ministerul Educaţiei.
“Costin-Andrei Oncescu (clasa a X-a/Colegiul Naţional „Dinicu Golescu” din Câmpulung Muscel, judeţul Argeş), laureat cu argint la ediţia precedentă, şi Costin Andrei Constantinescu (clasa a XI-a/Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti) şi-au adjudecat medaliile de aur, în timp ce Andrei Popa (clasa a XI-a/Liceul Teoretic „Mihail Kogălniceanu” din Vaslui) şi Nakajima Tamio-Vesa (clasa a XI-a/Liceul Vocaţional Pedagogic „Nicolae Bolcaş” din Beiuş) au fost recompensaţi cu medaliile de argint.
Costin-Andrei Oncescu a obţinut medalia de aur cu punctaj maxim, iar România a ocupat locul I în clasamentul pe naţiuni”, anunţă Ministerul Educaţiei printr-un comunicat de presă.
Echipa României a fost condusă de profesorul Szabó Zoltan (Târgu Mureş) şi Petru-Eric Stăvărache, student la Universitatea din Bucureşti, fost olimpic.
Competiţia a reunit 13 echipe din 11 ţări: Albania, Bosnia, Bulgaria, Cipru, Grecia, Macedonia, Moldova, Muntenegru, România, Serbia şi Turcia.

Sursa:ziaruldeiasi