Rădăuți: Șoferul care a tamponat o mașină și a fugit avea o alcoolemie mult peste 3 la mie

Polițiștii de la Rădăuți au continuat cercetările față de un șofer care, săptămâna trecută, a fost prins și încătușat după ce a provocat o tamponare. Probele de sânge au indicat că bărbatul era beat turtă, ambele probe indicând valori peste 3 la mie, respectiv 3,63 g/l alcool pur în sânge și 3.30 g/l alcool în sânge.

Dănuț Tudorache, în vârstă de 34 de ani, nu avea nici dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice, realizând astfel un cumul de infracțiuni.  

În seara zilei de 9 aprilie, în jurul orei 19.00, pe strada Putnei din municipiul Rădăuți, un șofer a anunțat că un alt conducător auto l-a tamponat din spate și a plecat mai departe.

La scurt timp, un alt apel la 112 a sesizat că pe strada Eudoxiu Hurmuzachi din municipiu, un conducător auto în stare de ebrietate este agresiv. La fața locului a fost identificat un VW, aflat pe trotuarul unei alei. Era vorba chiar de mașina implicată anterior în tamponare.

Cel de la volan nu s-a supus solicitărilor polițiștilor de a ieși din autoturism, astfel că a fost extras cu forța și încătușat.

Polițiștii au constatat că în mașină miroase puternic a alcool.

În urma verificării cu aparatul etilotest a rezultat că bărbatul în vârstă de 34 de ani are concentrația de 1,87 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Bazele de date au arătat că rădăuțeanul de 34 de ani a mai avut un dosar penal de conducere fără permis, la Judecătoria Rădăuți. Mai mult, același inculpat a mai fost prins fără permis la volan și în octombrie 2023, la Fălticeni. 

Ancheta a continuat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți, iar după ce probele de sânge au confirmat alcoolemia foarte mare, în seara zilei de 16 aprilie, rădăuțeanul a fost ridicat de polițiști și dus în arestul poliției județene, reținut pentru 24 de ore.

Inculpatul va răspundepentru săvârșirea infracțiunilor de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe” și „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”.

Sursa:monitorulsv

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *