Cetatenii cer un radar pe strada Stefan cel Mare din Neamt din Piatra Neamt !

De foarte multe ori, pe strada Ștefan cel Mare, unii șoferi amatori, apasă pedala de accelerație peste limita legală dar și peste limita propriei îndemânări.

Ca să nu fiu ipocrit ca alți colegi de presă care critică lucruri pe care ei le fac, recunosc că și eu sunt unul dintre cei pe care-i mănâncă talpa pe acest tronson de drum, dar din păcate aceeași pornire o au și unii care sunt începători sau conduc ocazional.

La o rulare normală șoseaua se prezintă acceptabil, dar odată cu creșterea vitezei pe la 60 km la oră se simt serios denivelările iar la peste 100 km la oră deja apar probleme de aderență. Fără o mașină cu suspensii perfecte drumul poate prezenta pericol chiar și la viteze legale de sub 50 km la oră deoarece defectele carosabilului anulează utilitatea sistemului de frânare, fie el și asistat.
Așadar, ca să nu fiu lupul moralist, recomand viteză de maxim 60 km la oră pe strada Ștefan cel Mare doar șoferilor cu peste 50.000 km parcurși și cu mașini cu sisteme de suspensie perfecte. Celelalte viteze de rulare superioare, indiferent de mașină sau abilitățile șoferilor implică un risc asumat.

Leave a Reply

Your email address will not be published.