ATENTIE ! Drumul de la NORMALITATE la CIUBUC ( ASA ZISA SPAGA ) !

Metaforic vorbind orice proces legislativ presupune un drum, o cale de urmat care in esenta din punct de vedere legislativ ar fi vorba despre un drum de la normalitate la anormalitate.

Din nefericire urmarind ultima perioada initiativa guvernamentala si pozitia mass-mediei constatam fara echivoc ca avem de-a face cu un drum de la normalitate la anormalitate prin legalizarea ciubucului, spagii asa zisului bacsis sau chiar a mitei.

Nu am inteles la ce se refera aceasta initiativa legislativa ?! Nu am inteles ce aspect viseaza aceasta initiativa legislativa ?!

Ideea legalizarii acestor practici nu face decat ca statul indirect sa bage mana in buzunarul consumatorului.

Faptul ca oricare dintre noi in materia serviciilor lasam sau nu ciubuc voit sau nevoit asta ar insemna ca prin codul fiscal sa ne trezim ca mai trebuie sa platim acea zecimala din inspiratia divina.

Fara sa semene a blasfemie totusi acele 10% sau 15% din valoarea unui bon de consum pe care statul sa-i impoziteze sub forma de ciubuc, spaga, atentie direct atenteaza la portofelul oricarui roman si asa saracit de ceea ce inseamna taxe, impozite, TVA etc.

Daca “Maria Sa” statul ar dori cu adevarat sa impoziteze ciubucul care unii il lasa pentru un anumit serviciu, este o chestiune de optiune si nu ar trebui sa fie obligatorie.

Mai in gluma mai in serios cel mai potrivit in momentul de fata ar trebui ca la fiecare unitate gen restaurant, hotel etc sa fie pusa asa zisa “cutie milei” sigilata de cei de la finante si lunar sa o deschida o “comisie” pe care statul sa o impoziteze cu 16% plus 5,5% din sanatate si ce ramane sa imparta la angajati.

Problema prezinta interes atunci cand ciubucul este in “natura” si.. cat de mare poate fi cutia milei ?!

Oricum , Imparatia Cerului este mare ?!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.