Batrana de 77 de ani, accidentata pe trecerea de pietoni in centrul Barladului. Soferul a plecat de la locul faptei !

Vasile Onilă, un bârlădean de 59 de ani, riscă pedepasa cu închisoarea cuprinsă între 2 şi 7 ani, pentru că a părăsit locul accidentului.

Incidentul s-a petrecut în după-amiaza zilei de luni, 6 aprilie. O bătrână de 77 de ani s-a angajat în traversarea bulevardului Republicii regulamentar, pe trecerea de pietoni, la culoarea verde a semaforului. A fost acroşată de un autoturism. Şoferul a oprit iniţial să vadă dacă bătrâna este bine, apoi şi-a văzut de drum.

Victima s-a dus la Spitalul Municipal de Urgenţă pentru investigaţii şi le-a spus medicilor ce a păţit. A fost diagnosticată cu “policontuzii prin accident rutier” şi a fost reţinută în spital timp de câteva ore pentru a fi monitorizată. Personalul medical a sesizat Poliţia Bârlad şi a fost declanşată ancheta. Poliţişti Biroului Rutier s-au deplasat la unitatea spitalicească, unde au discutat cu victima, apoi au făcut cercetări pentru identificarea autorului. Şoferul plecat de la locul faptei a fost identificat în aceeaşi zi în persoana lui Vasile Onilă (59 ani), din Bârlad.

“Bărbatul este cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de părăsirea locului accidentului fără încuviinţarea poliţiei care efectuează cercetarea locului faptei, de către conducătorul vehiculului implicat într-un accident de circulaţie”, a precizat subcomisarul Mihaela Ştraub, purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui.

Fapta este prevăzută şi pedepsită de articolul 338 din Cod Penal, cu închisoarea de la 2 la 7 ani. Este important ca şoferii să anunţe producerea unui accident de circulaţie şi să nu plece de la faţa locului şi să ajute victimele accidentului (în condiţiile în care câteva minute în acordarea primului ajutor pot constitui diferenţa dintre viaţă şi moarte).

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.